ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 27 mei 2011

Lieve ZoZa's: Mijn collega ziet er niet uit en moet een make over. Pronto.

Lieve zoza's

Op mijn werk loopt een meisje rond dat ik nou graag eens een make over zou geven. Het is vervelend en onaardig, maar de mufheid van deze collega irriteert me. Ze heeft een vettig kapsel met een plakpony van drie verdrietige sprietjes. Op haar glimmende mee-eter neus een Specsaversmontuur. Een Bert van Sesamstraat mono-brauw. Verkreukelde polyester jurkjes met hoge taille circa 2006 Zara. Muffe dikke zwarte panty, die ze elke dag aanheeft. EEEW. En als bedorven kers op deze onfeestelijke taart een paar viezige zwarte ballerinaatjes uit het jaar Kruis. Mijn handen jeuken als ze weer op haar foeilelijke schoeisel voorbij komt stampen. Als ze niet oplet spring ik zo een keer op haar neus om die mee-eters uit knijpen. En die afgrijselijke bril van d'r uit het raam te gooien. Mijn handen jeuken. En die lelijke jurkjes bederven mijn werkplezier. Mag ik ingrijpen?

xoxo

Heidi Klum in a togaLieve Heidi,

An-ger Management hallo? Jij bent wat we noemen een passief agressieve Patricia. Heb je een knuffel nodig? Een luisterend oor? Een cupcake misschien? Je klinkt als een dunnie met dikkiehaat. Is die lelijke collega van je toevallig ook een paar kilootjes boven de BMI 18 index? Chillax Klum. Niet iedereen is de godsganse dag met zijn uiterlijk bezig. Als je nou een stapje terugdoet en van een afstandje kijkt naar die Brillie op je kantoor, dan zie je misschien dat het best verfrissend is. Deze diamond in the rough. Hoe veel tijd moet ze wel niet overhouden nu ze niet naar de kapper gaat, nooit haar wenkbrauwen plukt, geen poedertjes op het glimmende kopje smeert. Tijd die jij ook best zou willen hebben, om eens een keertje vaker naar je yogaklasje te gaan.

Omarm deze assepoester.
Ga tijdens de lunch eens samen naar de Douglas op de Beethovenstraat. Misschien vindt ze dat hartstikke leuk maar weet ze niet waar te beginnen. Daar ben jij dan Heidi, om haar te coachen.
Misschien kan je wat meer aan je eigen lelijke mensen neurose werken dan Ugly Betty aan te vallen op haar mee-eters, darling. Word je vast een mooier mens van!
.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Heidi,
mag ik met je mee naar Douglas? Daarna bij Belmondo een cappu drinken? Gewoon om de lieve dame 'even te vergeten' ...

ciao Ray
0650275335

Chris zei

@Ray

Doe je dit vaker?

Anoniem zei

ray, je maakt jezelf belachelijk. sinds jouw eerste reactie op dit blog jeuken mijn handen om jou een corrigerend bericht te sturen. en wel om het volgende:
1. Het is ronduit zielig en onnodig om iedere reactie die je hier op dit blog plaatst, te eindigen met je mobiele nummer. Stop daarmee.
2. stop met proberen op dit blog te vragen om dates. echt, serieus, ga naar de kroeg, en als t daar niet lukt kun je het nog altijd proberen op e-matching ofzo... Aangezien internet blijkbaar jouw voorkeur geniet.
3. Als je wilt solliciteren voor een baan op de zuidas, dan doe je dat wederom niet via de reactiepagina van dit blog. dit blog is niet zakelijk, maar entertainment. wat dacht je van brieven sturen naar kantoren, recruiters enz... ik zag in een reactie van ong. een maand geleden dat je je suf solliciteert, maar geen baan krijgt op de Zuidas. Dat dit komt omdat je een kleurtje hebt... Ik kan me bijna niet voorstellen dat je overal enkel en alleen om die reden bent afgewezen. misschien is het goed om je competenties te vergelijken met wat er gevraagd wordt.

succes!

Chris zei

Ik moet de vorige reaguurder gelijk geven. Dit zijn ongewenste omgangsvormen en leidt bovendien af van het oorspronkelijke artikel dat alle aandacht hoort te krijgen. Sowieso denk ik dat geen vrouw een man zou willen die overal zijn telefoon neerplempt. (Tenzij je natuurlijk heeeel wanhopig bent).

Anoniem zei

Misschien moet je Ray ook gewoon niet serieus nemen en zijn alter ego aanspreken?

Een reactie plaatsen