ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 25 mei 2011

Oh no more Oprah!

Er is een vacture bij Harpo. Empathische, warmhartige slimme zakenvrouw met on screen potential en oermoederuitstraling gevraagd. Oh no more Oprah! Vaandag is het einde van een tijdperk. Moeder der talkshowhosts, kijkcijferkanon Oprah verdwijnt van de buis. Vandaag wordt de laatste talkshow uitgezonden in Amerika.

Wij zijn opgevoed met Oprah en cola light na school in plaats van koekjes en thee.De oermoeder betekende thuiskomen voor ieder sleutelkind in de jaren´90. ´s Middags kroop ik stiekem naar mijn vader´s studeerkamer, waar ik meehuilde met de kinderen die er allemaal zoveel erger aan toe waren dan ik. Met een traan, knuffel en rugklopperij wist Oprah zelfs de meest verknipte, emotioneel in elkaar gemepte trailor park trash weer op het rechte pad te krijgen. Beter dan de dominee liet Oprah zien dat in iedere met kohl verstikte ogen en piercings aan elkaar geregen kleincrimineel nog een bloedje van een kind zat. Waar Ricky Lake als een gillend speenvarkentje het publiek tegen elkaar opzweepte en Jerry Springer alleen maar surreële travestieten coupe Marge Simpson ontving, had Oprah nog een link met de realiteit. Oprah kwam binnen op de roodstenen vloer met kleine chipsbakjes, en nam plaats op het kussen naast je.

Als commerciële tv het fastfood is van virtueel vermaak, is Oprah een Van Dobben croquet. Na drie uur Tommy Teleshopping en Hulk Hogan op zaterdagmorgen voel je je een beetje vies. Na een aflevering Oprah heb je het idee toch nog iets goeds te hebben binnengekregen.

En ja, dat ze de eens door mij aanbeden Tom Cruise heeft veranderd van Maverick in een knuffeldwerg en leed uitmolk tot pure commercie, het is allemaal waar. Maar we zullen haar missen.
1 opmerking:

Chris zei

Jaa, herkenbaar. Op een blauwe maandag hield ik ook zo een schriftje bij waar je 5 dingen op zetten waar je dankbaar voor was...

Een reactie plaatsen