ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzaterdag 14 mei 2011

Onbewust Onbekwaam

Soms heb je even geen zin. Of gewoon geen tijd. Maar wel een deadline. Voor het weekend moet je memo af zijn. Het is vrijdag 16:40h en je hebt geen inspiratie, geen puf. Gewoon geen zin meer in dat geneuzel, dat werk heet. Wel zin in het veel te korte weekend. Eigenlijk is het memo wel af, maar het is nog lang niet goed genoeg. Je bent veel te laat begonnen.

Je gedachten dwalen af. Zaterdag lekker varen en ’s avonds naar Werck. Zondag op het terras hangen bij Binnenbuiten.

Je hebt zin in een wijntje of twee. Maar het werk moet af. Het is inmiddels 17:30h en de zon schijnt buiten. Je leest de conclusie nog eens door. Shit, dit is nog lang niet goed genoeg. Er moet nog zoveel veranderd worden. Het is zes uur. Je vriendinnen zitten al bij Wildschut op je te wachten.

Het is mooi geweest. Je slaat het document op en stuurt het naar je baas.
Hallo weekend!
. Op het terras ben je na twee witte wijn je werk al weer vergeten. Maar op zaterdag krijg je een mail van je baas. ‘Bedankt. Ik ga er morgen naar kijken.’
Shit.. Shit. Nu zit je het hele weekend met het slecht afgeleverde werk in je hoofd.

Je weet dat het slecht is. Je weet ook dat hij weet dat het slecht is. Maar de vraag is, of hij weet, dat jij weet, dat het slecht is.

Dit lijkt zinloze informatie, maar deze informatie is uitermate belangrijk om je strategie voor maandagochtend te bepalen.

Als hij weet, dat jij weet, dat het slecht is. Betekent dit, dat je bewust slecht werk aflevert. Als hij niet weet, dat jij het weet, lever je onbewust slecht werk af.

Wat is erger? Bewust of onbewust slecht werk afleveren.

Tegen dat laatste kan nog een cursus aan gegooid worden. Dat eerste, daar kan geen cursus tegenop. Ga je maandag naar je baas en zeg je: ‘ Sorry (grote ogen, knipper, knipper), ik had niet genoeg tijd en eigenlijk ook geen zin’ of zeg je: ‘Ik vond het erg lastig, maar ik denk dat ik de essentie te pakken heb. Ik hoor graag hoe jij erover denkt.’

Ik zou het wel weten. En dat is dan ook precies wat ik ga doen. Zo, nu weer van mijn weekend genieten.
.

2 opmerkingen:

Sofie zei

Te laat als het verzonden is, je moet het goed positioneren voordat je het verstuurt, dus schrijf je baas: 'bijgevoegd de memo, nog niet af, maar was niet zeker over de juiste toon, misschien heb je maandag 5 minuten?' Om carriere te maken moet je handig genoeg zijn om met slecht werk weg te komen:)!

Anoniem zei

Of je verstuurt het mailtje en je vergeet bewust het memo (dat dus nog niet af is) als attachment mee te sturen. Voordat men doorheeft dat het attachment niet is meegestuurd hang je al lang en breed onder de tap.

De truc werkt altijd. Zo kun je op zondagmiddag of maandagmorgen het memo nog even finetunen en toch vrijdag bij Wildschut zitten.

Een reactie plaatsen