ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 24 mei 2011

Tsjechov op de Zuidas:


Computermuisje, ga eens van achter je scherm vandaan! Om de hoek bij kantoor, in het FOZ-gebouw is het stuk Before I sleep van Holland Festival te zien. De aankondiging luidt: Artistiek leider Tristan Sharps baseerde zijn mix van installatie, film en theater op De Kersentuin van Tsjechov. De oude bediende Firs dwaalt hier als enige nog rond, ontwricht in de tijd, op zoek naar rust. Zo leidt hij ons van het Oude Rusland naar een zeer eigentijdse omgeving, een reis die door honderd jaar en over vijfduizend vierkante meter vloeroppervlak voert en je doet beseffen wat het betekent te verdwalen in de wereld en de tijd.
Het stuk is vanaf 9 t/m 25 juni te zien op vier verschillende verdiepingen.

Het originele stuk gaat over een familie die bijeen komen in hun grote landhuis, omringd door een eeuwenoude kersenboomgaard, en vanwege hoogoplopende schulden dreigt hun familiebezit te worden geveild. Iedereen vertrekt, behalve de oude en zieke bediende Firs. Firs leidt de bezoekers rond door verschillende werelden - van een Russisch verlaten landgoed, tot een volledig ondergesneeuwd landschap en een oud warenhuis. In het warenhuis kan je als kijker op de props bieden. De hoogste bieder vertrekt na het einde van de speelperiode met een aantal cultureel verantwoorde objecten. See you there!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen