ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 6 mei 2011

Ziek op de Zuidas


Op de Zuidas doen we niet aan ziek. Koorts? Tot 40 C is het gewoon een opvlieger. Kan je best mee werken, Oorontsteking? Een keertje met een wattenstaafje raggen en je hoort genoeg om je advies af te klussen. Stress? Houdt je scherp. Gooi er een flesje wit tegenaan en je bent weer chill als chai-thee. Kortom, tenzij je benen er af vallen is er geen goede reden om thuis te blijven. Er is een uitzondering, en dat is als je lijdt aan een middeleeuwse infectieziekte als Kinkhoest.
Het begon met een gek kuchje, na een vakantie in een Oosters land. Dat kuchje eindigde in een gierende haal, kenmerkend voor The Kink.

Na de diagnose en mededeling van aan kantoor werd ik in paniek verbannen naar huis. Geen seconde langer mocht ik de andere werkpaarden op stal in gevaar brengen. Top!

Ik ben al een week de eregast op mijn eigen pyamafeest. Nu vul ik mijn dagen met GTST en herhalingen van Topchef. Ik ben ingetuned in "Oprah, the farewell season." Ik eet de hele dag Festini perenijsjes. Ik ben een blij mens, zo werkeloos en onverzorgd.

Natuurlijk moet dit niet te lang duren. Anders gaan ze dossiers naar mijn huis sturen om "een beetje aan te klussen" en is mijn overdagtelevisiefeest over. Als ik het goed time, kan ik nog een weekje wegblijven zonder serieuze consequenties.
Want ben je langer dan drie weken ziek op de Zuidas, dan zijn je zaken vergeven en moet je weer opnieuw beginnen. De komende week blijf ik druk met de plantjes op mijn balkonnetje en Omroep Max programmering. Daarna weer als nieuw terug naar kantoor.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

"Stress? Houdt je scherp."

Niet zo scherp op grammatica blijkbaar. Als de universitair geschoolde dames op de zuidas zo al die dure bankentransacties verrichten, begrijp ik wel waar de crisis vandaan kwam.

Tip: http://www.onzetaal.nl/advies/kampioen.php

Anoniem zei

Ik geloof dat de stress scherp houdt en niet 'je'.

Tip: http://failblog.org/

Anoniem zei

EPIC! Bi-winning

Anoniem zei

*winning* *tigerblood*

ontspanningsoefeningen zei

Heb een tijd geleden ook kinkhoest gehad. Dat was geen pretje...

Een reactie plaatsen