Doorgaan naar hoofdcontent

Ziek op de Zuidas


Op de Zuidas doen we niet aan ziek. Koorts? Tot 40 C is het gewoon een opvlieger. Kan je best mee werken, Oorontsteking? Een keertje met een wattenstaafje raggen en je hoort genoeg om je advies af te klussen. Stress? Houdt je scherp. Gooi er een flesje wit tegenaan en je bent weer chill als chai-thee. Kortom, tenzij je benen er af vallen is er geen goede reden om thuis te blijven. Er is een uitzondering, en dat is als je lijdt aan een middeleeuwse infectieziekte als Kinkhoest.
Het begon met een gek kuchje, na een vakantie in een Oosters land. Dat kuchje eindigde in een gierende haal, kenmerkend voor The Kink.

Na de diagnose en mededeling van aan kantoor werd ik in paniek verbannen naar huis. Geen seconde langer mocht ik de andere werkpaarden op stal in gevaar brengen. Top!

Ik ben al een week de eregast op mijn eigen pyamafeest. Nu vul ik mijn dagen met GTST en herhalingen van Topchef. Ik ben ingetuned in "Oprah, the farewell season." Ik eet de hele dag Festini perenijsjes. Ik ben een blij mens, zo werkeloos en onverzorgd.

Natuurlijk moet dit niet te lang duren. Anders gaan ze dossiers naar mijn huis sturen om "een beetje aan te klussen" en is mijn overdagtelevisiefeest over. Als ik het goed time, kan ik nog een weekje wegblijven zonder serieuze consequenties.
Want ben je langer dan drie weken ziek op de Zuidas, dan zijn je zaken vergeven en moet je weer opnieuw beginnen. De komende week blijf ik druk met de plantjes op mijn balkonnetje en Omroep Max programmering. Daarna weer als nieuw terug naar kantoor.

Reacties

Anoniem zei…
"Stress? Houdt je scherp."

Niet zo scherp op grammatica blijkbaar. Als de universitair geschoolde dames op de zuidas zo al die dure bankentransacties verrichten, begrijp ik wel waar de crisis vandaan kwam.

Tip: http://www.onzetaal.nl/advies/kampioen.php
Anoniem zei…
Ik geloof dat de stress scherp houdt en niet 'je'.

Tip: http://failblog.org/
Anoniem zei…
EPIC! Bi-winning
Anoniem zei…
*winning* *tigerblood*
Heb een tijd geleden ook kinkhoest gehad. Dat was geen pretje...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire berichten van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …