ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 7 juni 2011

De nieuwe topvrouw is een yogi

Christine Lagarde, de Franse minister van Financiën, is in de race voor het voorzitterschap van het IMF. Datzelfde voorzitterschap heeft monsieur Le Perv, a.k.a. DSK, uit zijn glibberige viezemannenvingertjes laten vallen. Natuurlijk is de man onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Maar de New York Post berichtte dat een bron bij het advocatenteam van DSK zou hebben gefluisterd dat er sprake was van consent, met andere woorden: ze wilde zelf! Het is te hopen voor DSK dat dit niet de officiële verdedigingslijn gaat worden. Een kleine sidenote: waarom denken zo veel oude uitgezakte mannen dat kamermeisjes, IMF medewerksters of anderszins hardwerkende dames hun werk uit handen laten vallen voor, pardon my French, een farmaceutische fossiele fopsnikkel? As if! Het is die tomeloze zelfoverschatting die banken doen wiebelen en financiële markten laten struikelen.

Terug naar Christine. Zij is een topvrouw, zoveel is duidelijk. Voor haar huidige ministerpost was ze managing partner bij advocatenkantoor Baker McKenzie en Minister van Landbouw. Ze is ongetwijfeld een tough cookie en waarschijnlijk ook geen heilige. Maar, Christine is er niet gekomen door het gedrag van die lompe Pierre Perverts na te doen. Nope. Christine is een yogafreak. Ze eet geen vlees, en drinkt geen druppel. Pittig als je je politieke dealtjes moet sluiten op de hoek van Ganzenlever en Wijnsloot. Daarom vertrok Christine eerst naar Amerika. In Parijs was ze na haar rechtenstudie al twee keer afgewezen voor het elite ambtenarenklasje Ecole Nationale d’ Administration. De jonge yogi was toen simpelweg nog niet en vogue. Hoe anders is dat nu.

Nu de Alpha-apen een voor een van de rots afglijden (DSK, Berlusconi, Arnold Schwarzenegger) zoeken we naar nieuwe toppers die ons niet teleurstellen. Leiders die de broodnodige rust, reinheid en regelmaat terugbrengen in de wereldeconomie. Daarom is de nieuwe topvrouw een antimacho. Beheerst, betrokken en behendig op de yoga mat. In een interview met de Independent begin dit jaar zei Christine dat ze naast het managen van de Eurostress graag tijd met haar kweekrozen doorbrengt en het liefst wat meer tijd zou hebben om potjes kweeperenjam voor haar Famille te maken. Ultra zen, die Christine.

Op de Zuidas staan ze ook klaar, de twenty something yoganistas. Die slim zijn en begrijpen dat blaten uit is en samenwerken in. Die hard werken en op tijd naar huis gaan. Die kijken naar waar de client nou echt mee geholpen is. Die hun vrouwelijke collega's helpen shinen omdat ze weten dat het niet opschiet om elkaar naar beneden te helpen met gemene sneren. Die begrijpen dat je van de zoveelste borrel helemaal niet relaxter wordt. Die liever nog eens diep ademhalen en de wereld op een zonnegroet trakteren. Lekker zen. Precies wat we nodig hebben. Namaste!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Precies wat we nodig hebben: saai, grijs en zweverig. Niet dus! Het lijkt zo langzamerhand wel duidelijk dat de onderhavige zoza-schrijfter (of moet ik zeggen socio-) in het algemeen niet zo'n mannenliefhebber is. DSK zal vast een Tiger Woodsje hebben gedaan, maar mevrouw het kamermeisje zou wijselijk haar mond hebben gehouden als ze er geen slaatje uit wilde slaan. Geef haar eens ongelijk: het is mogelijk een betere tokomst voor haar dochter, maar om dit alles nu meteen ten nadele van DSK te profileren gaat werkelijk te ver.

Anoniem zei

Uit het feit dat ze aangifte heeft gedaan kan je afleiden dat ze er een slaatje uit wilde slaan? Beetje kromme redenering.. Ze is zelf niet naar de pers gestapt of in de schijnwerpers gaan staan.

Anoniem zei

"...maar mevrouw het kamermeisje zou wijselijk haar mond hebben gehouden als ze er geen slaatje uit wilde slaan...", los van je bedenkelijke moraal; jij komt niet ver op de Zuidas...:

ALS het kamermeisje in kwestie er een slaatje uit had willen slaan had ze haar juist haar mond gehouden en zich door DSK (en cohorten) voor deze discretie dik laten belonen. Als je een dergelijk basisprincipe niet doorhebt rest je een toekomst op Sloterdijk of in Zuidoost...

Anoniem zei

Misschien ambieert kamermeisje een publieke carriere de nieuwe Oprah ofzo..

Een reactie plaatsen