Doorgaan naar hoofdcontent

Festivali 2011

Een nieuwe zomer, een nieuw geluid. De ZoZa's verklaren het festivalseizoen officieel voor geopend. Gras tussen je tenen en zon op je knar. Eindelijk iets om naar uit te kijken als je levend wordt gegrild achter het kantoorglas en uitglijdt over je toetsenbord. Afgelopen weekend was de preparty tijdens Soenda. De ZoZa's lieten de koffiepsychiater in de Ruigenhoeksepolder nog even aan zich voorbij gaan. Wij trappen dit weekend af met Open Air, een nieuwkomer op de Amsterdamse dansgrond. Hieronder de overige festivalhighlights voor de zomer van 2011:

Juni

- 4 juni: Open air (Amsterdam. Het Gaasperpark brengt hopelijk wat ADATP de laatste jaren niet meer doet: goede muziek in een ongedwongen sfeer. En de paardenkracht Photo booth. Eindelijk een leuke profiel foto;
- 4 juni: Free your mind (Arnhem). Een stukje rijden vanuit de hoofdstad maar je krijgt er grote namen, veel ruimte en bijzondere boottochtjes door de festivalvijver voor terug. ’s Avonds is er ook een free your mind after in de (Amsterdamse) Westerunie;
- 11 juni: GZG Zomerpark (Amsterdam). De voorheen onbekende feestjes van GZG raken ook steeds sneller uitverkocht. Kaartjes voor dit vaste NDSM event zijn soms nog wel te regelen via Facebook.
- 11/12/13 juni: Pinkpop (Landgraaf). Als je voor de muziek gaat en het campinggevoel.
- 16-18 juni: Sonar (Barcelona). Tijd voor een weekendbreak. In Barca pendel je met de scooter heel makkelijk op en neer tussen stadsstrand en de feesthallen net buiten de stad. Overdag krijg je het Woodstock-gevoel tussen de echte weirdo’s en professionals op het festivalterrein in hartje centrum.
- 25/26 juni: Glastonbury. Het Lowlands van Groot-Brittanie, waar Kate M en Alexa C dansen op Katie P. Net als bij Lowlands zijn de kaarten in mum van tijd uitverkocht, maar krijg je een kansje om met je laarzen in de blubber te staan, gaan!

Juli:

- 3 juli: Metropolis (Rotterdam). Recessieproof! Het grootste gratis festival van Nederland in het Rotterdamse Zuiderpark biedt vooral nieuwe namen, zoals The Vaccines.
- 8-10 juli: North Sea Jazz festival. Wat rustiger, voor de oudere muziekliefhebber. Goede sfeer.
- 15-17 juli: Melt (Berlijn). Grote namen als Boys Noize en Errol Arkan maar ook biertjes stumpfen van formaat. Overigens ook uitverkocht, dus kijk op marktplaats oder etwas.
- 16 juli: Costa del Soul (Amsterdam). Een toppertje, een breezertje en hopelijk dit jaar wel goed weer voor dat echte zomergevoel aan het Blijburgste strand. Leuke sfeer!
- 23 juli: A Day at the Park (Amsterdam). Overgehypt, maar een goede bijpraatborrel voor stadse ballen. En het Amsterdamse bos is wel akelig dicht in de buurt.
- 31 juli Shoeless Open Air (Amsterdam). Wat begon als een indoor bloten voeten disco, groeit uit tot openluchtfestival in het Rijk van de Keizer aan de Haarlemmer weg. Laat maar waaien die tenekaaslucht!

Augustus:

- 6 augustus: Welcome to the Future (Twiske, Amsterdam). Tussen de rietkragen en kwetterende grutters, dreunt de bas. Zon, goede sfeer en nog gen al te lange rijen voor de plees. Hier krijg je het echte festival gevoel in Amsterdam-Noord.
- 6/7 augustus: Solar (Roermond). Klinkt als zijn Spaanse grote broer maar wij hebben ons laten vertellen dat het beneden de Hollandse Rivieren bijna net zo gezellig is.
- 19/20/21 augustus Lowlands (Biddinghuizen). Tsja het drama met de kaartjes (uitverkocht -50.000 kaartjes binnen twee uur in DECEMBER!) is bekend. De ZoZa’s moeten helaas ook verstek laten gaan, maar het lijkt weer veelbelovend. Snik!
- 3 september: Valtifest (NDSM-werf, Amsterdam). De traditionele afsluiter van het fesitvalseizoen. Het thema van 2011 is All in the family, misschien doet dat de oude sfeer van dit eens leuke verkleedfeest herleven.
- 3 september: Lief (Utrecht). Een heel leuk en minder bekend alternatief. Voel de liefde mensen, ga dat zien.

Aanvullingen en tips zijn welkom!

Reacties

Anoniem zei…
Qua voel de liefde mag ook Loveland (sloterpark) op 13 augustus niet ontbreken...
Anoniem zei…
Hemeltje Lief... als je kinderen hebt tenminste, of 's avonds aan een joint wil hangen..
Anoniem zei…
Gaan we please volgend jaar naar Glastonbury? leuk voor als Lowlands weer ns uitverkocht is

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …