ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 1 juni 2011

Festivali 2011

Een nieuwe zomer, een nieuw geluid. De ZoZa's verklaren het festivalseizoen officieel voor geopend. Gras tussen je tenen en zon op je knar. Eindelijk iets om naar uit te kijken als je levend wordt gegrild achter het kantoorglas en uitglijdt over je toetsenbord. Afgelopen weekend was de preparty tijdens Soenda. De ZoZa's lieten de koffiepsychiater in de Ruigenhoeksepolder nog even aan zich voorbij gaan. Wij trappen dit weekend af met Open Air, een nieuwkomer op de Amsterdamse dansgrond. Hieronder de overige festivalhighlights voor de zomer van 2011:

Juni

- 4 juni: Open air (Amsterdam. Het Gaasperpark brengt hopelijk wat ADATP de laatste jaren niet meer doet: goede muziek in een ongedwongen sfeer. En de paardenkracht Photo booth. Eindelijk een leuke profiel foto;
- 4 juni: Free your mind (Arnhem). Een stukje rijden vanuit de hoofdstad maar je krijgt er grote namen, veel ruimte en bijzondere boottochtjes door de festivalvijver voor terug. ’s Avonds is er ook een free your mind after in de (Amsterdamse) Westerunie;
- 11 juni: GZG Zomerpark (Amsterdam). De voorheen onbekende feestjes van GZG raken ook steeds sneller uitverkocht. Kaartjes voor dit vaste NDSM event zijn soms nog wel te regelen via Facebook.
- 11/12/13 juni: Pinkpop (Landgraaf). Als je voor de muziek gaat en het campinggevoel.
- 16-18 juni: Sonar (Barcelona). Tijd voor een weekendbreak. In Barca pendel je met de scooter heel makkelijk op en neer tussen stadsstrand en de feesthallen net buiten de stad. Overdag krijg je het Woodstock-gevoel tussen de echte weirdo’s en professionals op het festivalterrein in hartje centrum.
- 25/26 juni: Glastonbury. Het Lowlands van Groot-Brittanie, waar Kate M en Alexa C dansen op Katie P. Net als bij Lowlands zijn de kaarten in mum van tijd uitverkocht, maar krijg je een kansje om met je laarzen in de blubber te staan, gaan!

Juli:

- 3 juli: Metropolis (Rotterdam). Recessieproof! Het grootste gratis festival van Nederland in het Rotterdamse Zuiderpark biedt vooral nieuwe namen, zoals The Vaccines.
- 8-10 juli: North Sea Jazz festival. Wat rustiger, voor de oudere muziekliefhebber. Goede sfeer.
- 15-17 juli: Melt (Berlijn). Grote namen als Boys Noize en Errol Arkan maar ook biertjes stumpfen van formaat. Overigens ook uitverkocht, dus kijk op marktplaats oder etwas.
- 16 juli: Costa del Soul (Amsterdam). Een toppertje, een breezertje en hopelijk dit jaar wel goed weer voor dat echte zomergevoel aan het Blijburgste strand. Leuke sfeer!
- 23 juli: A Day at the Park (Amsterdam). Overgehypt, maar een goede bijpraatborrel voor stadse ballen. En het Amsterdamse bos is wel akelig dicht in de buurt.
- 31 juli Shoeless Open Air (Amsterdam). Wat begon als een indoor bloten voeten disco, groeit uit tot openluchtfestival in het Rijk van de Keizer aan de Haarlemmer weg. Laat maar waaien die tenekaaslucht!

Augustus:

- 6 augustus: Welcome to the Future (Twiske, Amsterdam). Tussen de rietkragen en kwetterende grutters, dreunt de bas. Zon, goede sfeer en nog gen al te lange rijen voor de plees. Hier krijg je het echte festival gevoel in Amsterdam-Noord.
- 6/7 augustus: Solar (Roermond). Klinkt als zijn Spaanse grote broer maar wij hebben ons laten vertellen dat het beneden de Hollandse Rivieren bijna net zo gezellig is.
- 19/20/21 augustus Lowlands (Biddinghuizen). Tsja het drama met de kaartjes (uitverkocht -50.000 kaartjes binnen twee uur in DECEMBER!) is bekend. De ZoZa’s moeten helaas ook verstek laten gaan, maar het lijkt weer veelbelovend. Snik!
- 3 september: Valtifest (NDSM-werf, Amsterdam). De traditionele afsluiter van het fesitvalseizoen. Het thema van 2011 is All in the family, misschien doet dat de oude sfeer van dit eens leuke verkleedfeest herleven.
- 3 september: Lief (Utrecht). Een heel leuk en minder bekend alternatief. Voel de liefde mensen, ga dat zien.

Aanvullingen en tips zijn welkom!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Qua voel de liefde mag ook Loveland (sloterpark) op 13 augustus niet ontbreken...

Anoniem zei

Hemeltje Lief... als je kinderen hebt tenminste, of 's avonds aan een joint wil hangen..

Anoniem zei

Gaan we please volgend jaar naar Glastonbury? leuk voor als Lowlands weer ns uitverkocht is

Een reactie plaatsen