ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 15 juni 2011

Festivals, lekker bohemien voor de hoofdprijs


Festivals zijn een statussymbool geworden. Vergeet het sloepje of een vakantie aan de Klote D'Uur. Keeping up with the Joneses houdt in dat je aantoonbaar (Facebook) met je posse op alle Europese zomerfestivals hebt gehangen.

Het was zondagmiddag, een dag na Amsterdam Open Air. Een Amsterdams buitenfeestje waar we gezellig met de urban family naar toe waren gegaan. Het was een leuk feest geweest. We dronken bier en zure wijn. We dansten op de electro-beat beat. We duwden onze Rayban Aviators nog een keertje hoger op de neus. De hele dag werd ondertussen door acht verschillende Iphones vastgelegd, zodat als er nog eens een Nederlandse Oscarinzending nodig is, de stopmotion film "Amsterdam Open Air. Het was echt leuk" nog op de plank ligt.

Die zondagmiddag hing ik op de bank een ouderejongere-kater weg te blazen toen ik een telefoontje kreeg van een vriendin.
Of ik al wel een kaartje voor Tziget, een festival in Budapest, had geregeld, en zo nee, of ik dat snel even wilde doen. Ik had nog geen kaartje geregeld. Het festival was uitverkocht, dus nee, ik zou waarschijnlijk niet meegaan. De vriendin was niet tevreden met dit antwoord. Maar, op Marktplaats kan je toch ook een kaartje kopen? Was wel iets duurder, maar dat maakt toch niks uit? Het is Tzi-get! En niet-meegaan is een Njet!

Ik deed snel een rekensom. Met kaartje, reis naar Budapest, zes festival outfits en honderd bonnen ter plaatse, zou ik snel 1000 Euro kwijt zijn. Dui-zend euro voor 6 dagen bier drinken en Oost Europese Dixies van binnen bekijken. De Bohemien spirit voor een kapitalistische hoofdprijs.

Sure, het zou helemaal hip verantwoord zijn. Een stempel in mijn coolio paspoort. Maar had ik het ervoor over om weer zoveel geld te besteden aan wat neer komt op naar inwisselbare electro luisteren en dronken worden? Ik ben walgelijk gevoelig voor sociale druk, dus helaas moet ik deze vraag met een volmondig Ja beantwoorden. Ja, ik laat me weer uitkleden op Marktplaats voor een weekje Goulashhappen. Ja, ik zet voor dui-zend euro vrijwillig een tent op tussen stinkende krakers. Ja, ik ga met vol bewustzijn op slippers over een groezelige campingterrein lopen in Oost Europa.
Tot in de modder. Smell you later.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Tot overmaat van ramp zit Hongarije in de Schengen zone... dus je krijgt niet eens die felbegeerde stempel in je paspoort ;-)

Sowieso tellen EU-landen niet mee voor het coolheidsgehalte van je pas; moet toch minstens enkele exotische maar niet typisch toeristische bestemmingen bevatten.

Anoniem zei

En.... je bent nu in Barcelona voor Sonar? Aiaiaiaiaiaiiiiiiiii

Anoniem zei

Als deze post door dezelfde schrijfster geschreven is als de vorige dan begrijp ik volledig waarom ze in een financiele crisis zit (en dat maar niet wil zien). Festivals zijn leuk maar ook voor een Zuidasser is 1000 euro serieus geld. Sociale druk weerstaan hoort bij het volwassen worden/zijn, misschien komt dat nog wanneer de magische 30 overschreden is?

Chris zei

Dat vind ik ook het grote manco van dit -overigens geweldige- blog dat onduidelijk is wie wat schrijft.
Dames, meet je een leuke alias aan en kom eens uit de kast!

Anoniem zei

Wat een zure reacties weer... Lekker volwassen, reageer dan niet.

Anyway, meiden - ik vind jullie blog (en boek) wél heel erg leuk!
xx

Chris zei

@ Anoniem 20 JUNI 2011 03:11

Je snapt er ook echt helemaal niks van! Het blog en boek zijn geweldig, uniek in zijn soort. Juist daarom willen wij lieve kijkbuis-kinderen méér. Wij willen ons volledig met de karakters inleven. Dat schept troost in ons bestaan, want voor de rest hebben wij heel weinig om naar uit te kijken. (Oke, op onze verjaardag na dan).

Probleem van dit blog is alleen dat het als een persoon geschreven is. Vooral bij de wat persoonlijkere getinte verhalen, krijg je daardoor belevenissen te horen die soms tegengesteld zijn van elkaar, waardoor je bijna gaat denken dat de schrijver aan een bipolaire stoornis lijdt. Zoals dit verhaal ('jippie, ik ga op vakantie') met het vorige ('help, ik steven af op een persoonlijk bankroep').

Snappe vous?

Anoniem zei

@ 'Wat een zure reacties, schrijf dan niets',

Vráágt het plaatsen van een bericht op een goedbezochte blog niet om reacties? Bij deze dan ook mijn duit in het zakkie: no selfpity voor personen die welbewust een maand (of twee) hypotheekrente door een Dixie spoelen.
Ik vind Zo Zuidas heerlijk voor wat betreft de o zo herkenbare kantoorverhalen, maar 'kijk mij arm maar hip zijn in Hongarij'-achtige relazen hoeven voor mij niet noodzakelijkerwijs een vervolg te krijgen.

Een reactie plaatsen