Doorgaan naar hoofdcontent

James Worthy

Cover James WorthyIk ben James Worthy aan het lezen.

Het begint al in de Ako op CS. Ik koop James Worthy van James Worthy en Een Keukenmeidenroman van Kathryn Stockett. ‘Goh. Wel twee heeeel verschillende boeken.’ zegt de verkoper. ‘Dit is een stout boek’ wijst hij lachend naar het zwart gele boek en kijkt er een beetje vies bij.

In de trein is het alsof je je laptop op de speakers hebt staan en porno aan het kijken bent. Je ziet de man tegenover mij denken. Zou ze nu aan het lezen zijn over hoe hij de borsten van Aaf onderspuit in een wc langs de snelweg of hoe hij zijn buurvrouw pakt.
Onbewogen lees ik verder.

. In tram 2 komen er een jongen en twee vrouwen tegenover mij zitten. De jongen maakt subtiel kenbaar dat James een vriend van hem is. ‘Hey het boek van James.‘ Nog niet gelezen, maar James kennende zal het wel vies zijn.’ De vrouw legt het er wat dikker bovenop. ‘Hij is toch een goeie vriend van jou? Hij schrijft ook samen met die chappie. Hoe heet die chappie van de Jeugd ook al weer? Die ene Die ken jij toch ook goed? Je weet wel.’ Hamert de vrouw verder. ‘Wee'k niet. Vraag James maar’ Mompelt de jongen quasi nonchalant. Zijn subtiliteit volkomen teniet gedaan door de vrouw. James is een rockstar. En hij wil geen groupie lijken.

In metro 51 van de Zuidas naar het centrum zitten twee mannen en twee vrouwen naast mij. De man in het gezelschap. Jaartje of 53. Vraagt mij. ‘Ik heb er veel over gelezen. Is het een mooi boek?’ Vier gezichten kijken mij aan . De vrouwen dragen parelkettingen en de mannen een pak. Ik lees net hoe hij de Franse Elodie neukt. Zal ik dit stuk nu in de metro voordragen aan deze mensen? ‘Mijn kin rust op een snijplank, haar benen rusten op mijn schouders. Ik kwijl. Krankzinnig. Goede seks is niets minder dan debielmakend. Alsof de binnenkant van je schedel smelt en de inner-mongool het lichaam tijdens het klaarkomen verlaat. Elodie neukt mijn hersenen tot soep.' '
‘Het is een grappig boek' zeg ik dan maar.

Een goede vriend van mij leest het boek in een ochtend uit. Zijn conclusie. Een lief liefdesverhaal. En eigenlijk is dat het ook. Een man die gek is op een vrouw. Toch mooi.
.

Reacties

Chris zei…
Lijkt mij een slap aftreksel van Tucker Max, een egomanische rechtenstudent die zijn belevenissen op papier zette.
Zie http://www.amazon.com/Hope-They-Serve-Beer-Hell/dp/0806527285
Anoniem zei…
Nice

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!