ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 9 juni 2011

James Worthy

Cover James WorthyIk ben James Worthy aan het lezen.

Het begint al in de Ako op CS. Ik koop James Worthy van James Worthy en Een Keukenmeidenroman van Kathryn Stockett. ‘Goh. Wel twee heeeel verschillende boeken.’ zegt de verkoper. ‘Dit is een stout boek’ wijst hij lachend naar het zwart gele boek en kijkt er een beetje vies bij.

In de trein is het alsof je je laptop op de speakers hebt staan en porno aan het kijken bent. Je ziet de man tegenover mij denken. Zou ze nu aan het lezen zijn over hoe hij de borsten van Aaf onderspuit in een wc langs de snelweg of hoe hij zijn buurvrouw pakt.
Onbewogen lees ik verder.

. In tram 2 komen er een jongen en twee vrouwen tegenover mij zitten. De jongen maakt subtiel kenbaar dat James een vriend van hem is. ‘Hey het boek van James.‘ Nog niet gelezen, maar James kennende zal het wel vies zijn.’ De vrouw legt het er wat dikker bovenop. ‘Hij is toch een goeie vriend van jou? Hij schrijft ook samen met die chappie. Hoe heet die chappie van de Jeugd ook al weer? Die ene Die ken jij toch ook goed? Je weet wel.’ Hamert de vrouw verder. ‘Wee'k niet. Vraag James maar’ Mompelt de jongen quasi nonchalant. Zijn subtiliteit volkomen teniet gedaan door de vrouw. James is een rockstar. En hij wil geen groupie lijken.

In metro 51 van de Zuidas naar het centrum zitten twee mannen en twee vrouwen naast mij. De man in het gezelschap. Jaartje of 53. Vraagt mij. ‘Ik heb er veel over gelezen. Is het een mooi boek?’ Vier gezichten kijken mij aan . De vrouwen dragen parelkettingen en de mannen een pak. Ik lees net hoe hij de Franse Elodie neukt. Zal ik dit stuk nu in de metro voordragen aan deze mensen? ‘Mijn kin rust op een snijplank, haar benen rusten op mijn schouders. Ik kwijl. Krankzinnig. Goede seks is niets minder dan debielmakend. Alsof de binnenkant van je schedel smelt en de inner-mongool het lichaam tijdens het klaarkomen verlaat. Elodie neukt mijn hersenen tot soep.' '
‘Het is een grappig boek' zeg ik dan maar.

Een goede vriend van mij leest het boek in een ochtend uit. Zijn conclusie. Een lief liefdesverhaal. En eigenlijk is dat het ook. Een man die gek is op een vrouw. Toch mooi.
.

2 opmerkingen:

Chris zei

Lijkt mij een slap aftreksel van Tucker Max, een egomanische rechtenstudent die zijn belevenissen op papier zette.
Zie http://www.amazon.com/Hope-They-Serve-Beer-Hell/dp/0806527285

Anoniem zei

Nice

Een reactie plaatsen