ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 28 juni 2011

Vrouw

Sinds kort ben ik geen meisje meer, maar een vrouw. Dit gebeurde in cafe Winkel. Ik rekende een appeltaart af en wilde betalen toen de hoofdbarman tegen het barmeisje zei: kan jij even met die vrouw afrekenen? Ik keek achter me, maar achter me stond alleen een Westerparkpeuter te wiebelen op z'n korte beentjes. Die bedoelden ze niet.

Vrouw. Een vreemd en weeig woord, net als Vagina en Vrijen. Carrierevrouw. Bah. Het vreselijke powervrouw. Jeg. Vrouwvriendelijk, vrouwenvriendschap en vrouwenprobleempjes. Ik denk achtereenvolgens aan: een plastuit; passief agressieve vriendinnen met matching Peruaanse ponchos die elkaar afkatten op de braderie in Deventer; een intiemdouche (barf).
Tot het Winkelmoment had ik issues met het vrouw-idee. Ik was veel liever een meisje dan een vrouw. Meisjes zijn knap en jong. Meisjes zijn vrolijk, schattig en niet gefrustreerd. Iedereen vindt het gezellig met een meisje. Meisje rijmt op ijsje.

Dus toen ik op zondag voor het eerst door iemand een Vrouw werd genoemd, moest ik even slikken. Het is voorbij. Speelkwartier is over. Geef dat te korte broekje maar aan je puberende nichtje, want vanaf nu is alles knielengte en langer. Ik slofte peinzend naar E. die buiten stond. Hij noemde mij vrouw! Ik wees naar de barman als een kleuter die net de zandbak was uitgeslagen.
'Ja, ok, dat ben je toch ook?' E. is een man. Dit impact van dit moment ging duidelijk aan hem voorbij. Ik legde hem uit dat ik vanaf dat moment verder als vrouw door het leven zou gaan.
'Oh. Leuk.' zei E. 'Ik vind vrouwen wel zwoel, en soms eng, als ze boos zijn. Maar dat is dan ook wel sexy.'

Zwoel. Ja, daar kan ik wel wat mee. Een zwoele vrouw. Ben ik op mijn negentwintigste e liever dan een schattig meisje.

4 opmerkingen:

Chris zei

Dit doet me denken aan die oude McDonalds-reclame!

http://www.youtube.com/watch?v=J3_6aHY9Wp0

Anoniem zei

Jammer dat er niet een gulden middenweg is tussen Meisje en Vrouw. Het zijn twee extremen...
Vrouw genoemd worden vind ik met 27 lentes ook nog een beetje 'te'. Maar om bij de snackbar op de hoek nog steeds je legitimatie te moeten laten zien als je een pakje peuken wilt halen is ook geen feest!

x een adolescente 'vrouw' in een meisjes-lichaam

Chris zei

Britney Spears zong daar een liedje over:
http://www.youtube.com/watch?v=IlV7RhT6zHs

Anoniem zei

Daar huil ik mezelf inderdaad al weken bij in slaap...

Een reactie plaatsen