ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 25 juli 2011

ADATP 2011: singing in the rain

We were singing in the rain zaterdagmiddag in het Amsterdamse Bos. De modder maakte tapdansjes onmogelijk, maar het Gene Kelly gevoel zat er goed in. De ZoZa’s zijn niet van suiker. En massaal verdrinken onder dezelfde poncho schept een monsterverbond.

Op het fietsje door het Amsterdamse bos kwam het vakantiegevoel al snel boven. De Tour de France dames die ons aanmoedigden deden de zon toch nog een beetje schijnen op de lange fietstocht. Het nieuwe festivalterrein was verplaatst richting Amstelveen Noord, naar de rand van het Amsterdamse Bos. Daar was meer dan genoeg ruimte om de 20.000 bezoekers, twee keer zoveel als vorig jaar, soepel naar binnen te loodsen. Net zoals er genoeg ruimte was bij de kluisjes, voor de muntverkoop en op het terrein zelf. En genoeg natuurlijk ruimte om de vele Vespa’s te parkeren. Aan alles was gedacht om yup-amsterdam te verblijden.


Het maatje meer deed dit Amsterdam feestje geen kwaad. De lading bezoekers van buitenaf verdunde de spoeling oud corpsballen op het festivalterrein. Je kon met gerust hart drank gaan halen bij de Moet bar zonder te struikelen over een dominoreeks bekenden.

Voor de eerste 1000 bezoekers lag er een picknickmand klaar, maar de ZoZa’s hadden hun kleedje dit jaar maar thuisgelaten. Zeer verstandig, zo bleek tegen half vijf. De modderpoel voor het podium bood al snel geen solide ondergrond meer voor een stokje brie met een glaasje chateau du pape. Maar de bagger en ponchoparade veroorzaakten op heel eigen wijze dat festivalgevoel. Plastic tentdoeken gingen de lucht in voor het podium, de oranje eettenten veranderde in een partypit. Op de tafels, op de bankjes, onder de oranje luifels konden de festivalgangers zich al housend opwarmen aan hun buurman.

In de Amsterdam area, ofwel het Heineken colosseum, werd goed gedraaid. Bijkomstig voordeel was ook hier het haringen in een ton effect. Lekkerrrrr warmmm. Voor buitenspeelactiviteiten als de draaimolen en de stille disco vonden de ZoZa’s het wat te nat, maar de sfeer zat er goed in.

Bij de uitgang hebben de Zoza's nog getracht een man met aantrekkelijke Vespa te regelen, maar helaas werd het fietsen in een plensbui. Nu snotterig op werk. Het was het waard.

2 opmerkingen:

Chris zei

Verhaal heeft een groot pretpark Nederland gehalte!

http://www.youtube.com/watch?v=VBhMvh_p5r0&feature=youtube_gdata_player

Anoniem zei

Ray says >> Carpe diem, with or without rain/poncho...
Mmmmm...stokje brie en en glaasje chateu du pape.. Enjoy.

Ray

Een reactie plaatsen