ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 7 juli 2011

Bambi en de dikke


Op maandagochtend komt ze binnenlopen, de nieuwe student stagiaire. "Haaai, keileuk da'k mag gaan beginnen! Een en al Bambi-ogen, glanzend haar en boobies.
Zo hallo. Wat doet die zonnestraal op onze sectie. De verzuurde Betties op het secretariaat zijn even helemaal in de war. Collega's L. en P. staren naar het parmantige hertje dat de kantoorgang komt overdraven alsof het Kerstmis is. Mijn mattie en ik kijken elkaar aan. Heeft de Dikke haar al gezien? De Dikke is een notoire sucker voor vierentwintigjarige ASC meisjes minus biervet, met een stel pronte jongens. Met een zucht naar de mooie dingen in het leven geeft deze partner de voorkeur aan oud wanneer het gaat om geld, kunst,
wijn en onroerend goed. Hoe anders is het voor de dames, daarin heeft de Dikke ze liever in de leeftijd piepkuiken.

Alsof hij de aanwezigheid van de nouvelle Bambette kan ruiken, zwaait de deur van het kantoor van de Dikke open. Toegegeven, ondanks de +- 40 kg aan excess baggage blijft het een imposante verschijning. In een pak dat drie Italiaanse Geppetto's deze lente hebben moeten uitleggen (in tijden van stress ressorteert de Dikke naar comfort food) beent hij zich een weg naar het nieuwste offerlam. Ondanks haar status van studentstagiaire, die haar in de advocatuur precies voor IT medewerker maar na secretaresse plaatst krijgt ze een speech die de Dikke voor het aanstaand partnerschap van L. op de plank had liggen. L. kijkt dan ook gekwetst naar de Dikke, "Waarom vader?" De Dikke is zijn pappie op kantoor.

Mijn mattie en ik kijken weer naar elkaar. ook dit gaat weer over, weten wij. Arme Bambi, over een week tikt ze nietsvermoedend aan een jurisprudentieoverzicht wanneer de deur van haar kamer openzwaait en de Dikke proestend van woede over haar bureau hangt. Hoe ze het in haar hoofd haalde om gisteravond om zes uur naar huis te gaan terwijl hij om acht uur nog een klusje voor haar had. Op de Zuidas leef je niet op looks alleen.
Dat je een zeseneenhalf voor je scriptie kan compenseren met een lekker bekkie en een vlotte babbel is op de Zuidas dan ook geen geheim. Een beetje eye candy is goed voor elke firm. Mooie mensen zorgen voor een beetje glamour in de soms gillend grijze urenschrijverij. Daarbij zijn het niet alleen de dames die dienen ter deco- en inspiratie. Op elke zichzelf respecterende corporate sectie hoort minstens een snelle hardbody met surfhobby rond te lopen.

Dat vinden wij dan weer leuk

1 opmerking:

Mascha zei

Hardop gelachen om dit stukje!!!

Een reactie plaatsen