Doorgaan naar hoofdcontent

Collega’s niks te melden?


Stomgeslagen in de lift? Gedwongen aan de lunchtafel met een langzaametende collega en uitgepraat over het weekend?
Elke week zijn er op kantoor een aantal trending topics, waar je collega's de hele week dezelfde opmerkingen over herkauwen als een groepje schaapjes onder een golfplaat. Hoofdthema's voor deze week zijn: #Regen, #Amy Winehouse, #Noorwegen. Opmerkingen kunnen in willekeurige volgorde worden toegepast. Beeeeeh.


Regen
Tjeezus, die regen.
Het begint weer te regenen.
Het lijkt wel herfst.
Zondag was het echt erg.
Is dat je winterjas?
De hele dag gewoon. Bizar!
Is dit nou zomer in Nederland?
We hebben maar vijf warme dagen in mei gehad. Dat is gewoon niet genoeg.
Ik zou bijna de verwarming aan willen zetten.
Vanavond maar weer wat winterkleren in de kast hangen.

Amy Winehouse
Erg he.
Ja, (zuchten) Amy Winehouse he.
Zonde hoor.
Het was onvermijdelijk.
Shocking.
Het was zo'n talent.
Drugs he
Ze is ook nog zo jong.
Ik was al fan sinds haar eerste CD. Die heet Frank.
Ja, ik zag het wel aankomen.
Kurt Cobain en Janis Joplin, ook 27 he.

Noorwegen
Vreselijk, dat van Noorwegen.
Dan denk ik: wat denkt zo'n man dan?
Bizar, dat zo iemand ongestoord kilo's kunstmest kan bestellen.
Hij heeft dus make up op. Op die foto's. Daar schrijft ie over in dat manifest.
1600 pagina's, Bizar!

Dit is een greep uit ons repertoire. En nu jullie.

Reacties

Chris zei…
Haha, wilde hier ook eens wat over schrijven. Mij valt op dat de gespreksonderwerpen zo neutraal zijn. Bij ons geen politieke of nieuwsonderwerpen. Hier een duit uit het zakje:

Vakanties: wat zijn de mooie bestemmingen?
NorthSea Jazz: ik ga er het weekend naar toe!
Wimbledon: goed hè, die Djokic!
Dancevalley: iemand kaartjes besteld?
Spelletjes: tijdens mijn studietijd speelde ik Racespelletjes!
Wat ik gister toch op TV zag: ohw dat heet dus Holland got Talent! Ik dacht al: waarom zingen ze niet!
Huizen: goed hè, dat de kosten koper verlaagd worden. Dat scheelt mij duizenden Euro's!

Ik ga het vanaf nu bijhouden.
Anoniem zei…
Typische kantoorgesprekken. Vooral niets inhoudelijks, er zou zomaar discussie kunnen ontstaan. Mensen zouden elkaar niet aardig kunnen gaan vinden en dat staat het geld verdienen in de weg.
Anna zei…
Niemand houdt van mensen die hun politieke of religieuze mening spuien (althans zo wordt gezegd) maar dan hou je dus wel zeer ongepassioneerde saaie gesprekjes over ;)
Chris zei…
@Anna
Dat vind ik dus ook. Ik heb ook een zwak voor uitgesproken mensen. Ookal is dat niet mijn mening, die zij verkondigen. Dat, vele malen liever dan die lieden die nooit op een mening te betrappen zijn. Maargoed, op kantoor houd ik me gedeisd en conformeer je je maar aan de ongeschreven regels. Ik bevind me nog niet in de positie om non-conformist te zijn. Zoals de Zoza' 's het uitdrukken: je persoonlijkheid laat je thuis!
Anoniem zei…
Mijn afdeling werd tot vorige week ook opgefleurd met gesprekken over de vakantie in Frankrijk. Het gros is deze week vertrokken richting le camping!
Anoniem zei…
Chris, als je dan toch zo nodig iets moet schrijven, google de volgende keer 2 seconden langer. Djokic = Djokovic
Anoniem zei…
Een favoriet onderwerp op de Antwerpse Noord-as is de files (gaaaaaapppp)
Vakantieganger zei…
Heerlijk om vanaf Curacao de blogs te lezen. En om ook een bijdrage te leveren: hier maakt men zich druk over welk strand het vandaag wordt en bij welke strandtent we moeten gaan borrelen. "Ja, vervelend he, die hitte. Het gaat zo regenen, wat heerlijk... " Niets kantoorigs is ons hier vreemd wat dat betreft. En inderdaad, kleur bekennen wordt niet altijd gewaardeerd, terwijl dat wel voor de mooiste gesprekken kan zorgen!
Anoniem zei…
Met collega's praat je gewoon over werk, daar zijn ze voor. Om over iets anders te praten, heb je vrienden en in het ergste geval familie. Deze filosofie hang ik aan na urenlange betogen over de features van de nieuwe tweedehands caravan, de studie van zoon- of dochterlief en de juridische adviesvragen na een meelevende opmerking over een echtscheiding. Een BOF is altijd gevaarlijk, het blijft een collega. Voordat je het weet zit je in de kroeg inhoudelijke werkbesprekingen te houden of hoort een andere, niet-BOF, collega je persoonlijke beslommeringen bij de koffieuitgifte.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!