ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 26 juli 2011

Collega’s niks te melden?


Stomgeslagen in de lift? Gedwongen aan de lunchtafel met een langzaametende collega en uitgepraat over het weekend?
Elke week zijn er op kantoor een aantal trending topics, waar je collega's de hele week dezelfde opmerkingen over herkauwen als een groepje schaapjes onder een golfplaat. Hoofdthema's voor deze week zijn: #Regen, #Amy Winehouse, #Noorwegen. Opmerkingen kunnen in willekeurige volgorde worden toegepast. Beeeeeh.


Regen
Tjeezus, die regen.
Het begint weer te regenen.
Het lijkt wel herfst.
Zondag was het echt erg.
Is dat je winterjas?
De hele dag gewoon. Bizar!
Is dit nou zomer in Nederland?
We hebben maar vijf warme dagen in mei gehad. Dat is gewoon niet genoeg.
Ik zou bijna de verwarming aan willen zetten.
Vanavond maar weer wat winterkleren in de kast hangen.

Amy Winehouse
Erg he.
Ja, (zuchten) Amy Winehouse he.
Zonde hoor.
Het was onvermijdelijk.
Shocking.
Het was zo'n talent.
Drugs he
Ze is ook nog zo jong.
Ik was al fan sinds haar eerste CD. Die heet Frank.
Ja, ik zag het wel aankomen.
Kurt Cobain en Janis Joplin, ook 27 he.

Noorwegen
Vreselijk, dat van Noorwegen.
Dan denk ik: wat denkt zo'n man dan?
Bizar, dat zo iemand ongestoord kilo's kunstmest kan bestellen.
Hij heeft dus make up op. Op die foto's. Daar schrijft ie over in dat manifest.
1600 pagina's, Bizar!

Dit is een greep uit ons repertoire. En nu jullie.

9 opmerkingen:

Chris zei

Haha, wilde hier ook eens wat over schrijven. Mij valt op dat de gespreksonderwerpen zo neutraal zijn. Bij ons geen politieke of nieuwsonderwerpen. Hier een duit uit het zakje:

Vakanties: wat zijn de mooie bestemmingen?
NorthSea Jazz: ik ga er het weekend naar toe!
Wimbledon: goed hè, die Djokic!
Dancevalley: iemand kaartjes besteld?
Spelletjes: tijdens mijn studietijd speelde ik Racespelletjes!
Wat ik gister toch op TV zag: ohw dat heet dus Holland got Talent! Ik dacht al: waarom zingen ze niet!
Huizen: goed hè, dat de kosten koper verlaagd worden. Dat scheelt mij duizenden Euro's!

Ik ga het vanaf nu bijhouden.

Anoniem zei

Typische kantoorgesprekken. Vooral niets inhoudelijks, er zou zomaar discussie kunnen ontstaan. Mensen zouden elkaar niet aardig kunnen gaan vinden en dat staat het geld verdienen in de weg.

Anna zei

Niemand houdt van mensen die hun politieke of religieuze mening spuien (althans zo wordt gezegd) maar dan hou je dus wel zeer ongepassioneerde saaie gesprekjes over ;)

Chris zei

@Anna
Dat vind ik dus ook. Ik heb ook een zwak voor uitgesproken mensen. Ookal is dat niet mijn mening, die zij verkondigen. Dat, vele malen liever dan die lieden die nooit op een mening te betrappen zijn. Maargoed, op kantoor houd ik me gedeisd en conformeer je je maar aan de ongeschreven regels. Ik bevind me nog niet in de positie om non-conformist te zijn. Zoals de Zoza' 's het uitdrukken: je persoonlijkheid laat je thuis!

Anoniem zei

Mijn afdeling werd tot vorige week ook opgefleurd met gesprekken over de vakantie in Frankrijk. Het gros is deze week vertrokken richting le camping!

Anoniem zei

Chris, als je dan toch zo nodig iets moet schrijven, google de volgende keer 2 seconden langer. Djokic = Djokovic

Anoniem zei

Een favoriet onderwerp op de Antwerpse Noord-as is de files (gaaaaaapppp)

Vakantieganger zei

Heerlijk om vanaf Curacao de blogs te lezen. En om ook een bijdrage te leveren: hier maakt men zich druk over welk strand het vandaag wordt en bij welke strandtent we moeten gaan borrelen. "Ja, vervelend he, die hitte. Het gaat zo regenen, wat heerlijk... " Niets kantoorigs is ons hier vreemd wat dat betreft. En inderdaad, kleur bekennen wordt niet altijd gewaardeerd, terwijl dat wel voor de mooiste gesprekken kan zorgen!

Anoniem zei

Met collega's praat je gewoon over werk, daar zijn ze voor. Om over iets anders te praten, heb je vrienden en in het ergste geval familie. Deze filosofie hang ik aan na urenlange betogen over de features van de nieuwe tweedehands caravan, de studie van zoon- of dochterlief en de juridische adviesvragen na een meelevende opmerking over een echtscheiding. Een BOF is altijd gevaarlijk, het blijft een collega. Voordat je het weet zit je in de kroeg inhoudelijke werkbesprekingen te houden of hoort een andere, niet-BOF, collega je persoonlijke beslommeringen bij de koffieuitgifte.

Een reactie plaatsen