ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 8 juli 2011

Lieve Chris

Lieve Chris,

Wij weten niet wie jij bent. Jij weet niet wie wij zijn. Maar toch weten we veel over elkaar. Zo weten wij dat jij in de dertig bent, je van reclamefilmpjes houdt, je scherp de pen weet te hanteren, hoogstwaarschijnlijk op de Zuidas werkt, je meelevend bent en je vroeger een schriftje bij hield, wat wij heel schattig vinden.
Minder schattig zijn je ideeën over moederschap en werken, maar dat terzijde.

Wij vragen ons af wie jij bent. Ik heb een collega die Chris heet, maar die is niet zo scherp. Zelden heeft die collega een mening, dus dat ben jij niet.
Maar misschien is Chris wel een pseudoniem en dat zou betekenen dat jij ieder ander zou kunnen zijn. Zelfs een vrouw of een partner. Voor het eerst ervaren wij hoe het aan de andere kant is en je af te vragen wie de schrijver is. Chris. Wie ben jij?
Bij stukken die wij schrijven vragen wij ons af. Wat zou Chris vinden? Eerst vroegen we ons af bij stukken. Wat zou Neelie vinden? Maar langzamerhand is dit Chris geworden.
Chris. You’ve grown on us.

Maar ook Barbara. Wij denken dat Barbara een mooie bos met kastanjekleurige krullen heeft. Een beetje a la Femke in haar jonge jaren. Twee koters en een topbaan. Wij kijken een beetje op tegen Barbara. Misschien is zij wel het nieuwe rolmodel waar wij zo hard naar op zoek zijn. Helaas weten we dan weer te weinig van Barbara. Barbara wie ben jij?

Verder onze anoniempjes. Ook daar zijn we gek op. We hebben anoniempjes die vallen over een tik- of spelfout. Daar hebben we er veel van. Misschien is dat wel Zuidas-eigen. Het betekent in ieder geval dat de blogs secuur worden gelezen. Fijn om te weten. We hebben ook anoniempjes die inhoudelijk reageren. Die zijn wat leuker. Het is lastig om een beeld te krijgen bij de anoniempjes. Misschien is er maar 1 anoniempje.

En tenslotte Ray. Ray is op zoek naar een date en een baan. En geen van beiden wil helemaal vlotten. Dat is vervelend voor Ray. Wij wensen hem succes.

Wij willen jullie bedanken voor de reacties. Het is heel fijn om te merken dat een blog wat losmaakt bij mensen. Dat geeft ons de energie om door te gaan.

Xoxoxo

De zoza’s

5 opmerkingen:

Nicole zei

Leuk! Vooral zo door gaan meiden :-)

Anoniem zei

Ook ik wacht altijd met smart op de reactie van Chris op de ZoZa blog. En dan wordt het helemaal een feest als Barbara wat laat horen. Het voelt een beetje als een soort vriendenclubje hier ;)

Anoniem zei

Ik voel me inderdaad connected. En Chris, licht even een tipje van de sluier op! Doe niet flauw! Of lig je op Ibiza met Ray?

Anoniem zei

hahaha...ik lig toch liever met Barbara (la Femke) op Ibiza...nu ik toch op zoek ben naar een date en een baan (die Porsche moet ik ook gewoon betalen, de overheid betaalt niet meer zoals vroeger) op het Zuidas, die maar niet wil vlotten...

By the way: erg lief van jullie dat jullie aan me denken....a big hugh for all of you, girls.

Binnenkort een drankje bij The Oliver dan?? Of een hapje eten bij Wagamama mama mia...Wie biedt zich aan?

Heren, Gents, sorry, excuse me, I am not a gay..but, I'm in for a drink..

Nu kan het nog.. van 28 juli t/m 10 augustus lig ik op het strand in Turkije om mijn bruine kleur,(hahaha, ben toch echt bruin!)bij te houden..

Alvast voor degene die ook met vakantie gaan; Enjoy your Holiday....and seen you gays/girls (hahaha), soon..

With kind regards,
Ray
0650275335

Chris zei

Deze bijdrage ervaar ik als een groot merci-moment.

http://www.youtube.com/watch?v=dBXIHY5XirA&sns=em

Een reactie plaatsen