ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 3 augustus 2011

Appelsap

Hiphopperts handen in de lucht, schoudertjes omhoog. Voor het echte Bijlmer gevoel hoefde je dit jaar niet naar het Oosterpark, want het hiphopfestival van onze hoofdstad was niet meer gratis. En met het geld, komt de schaarste, komt de hype. Appelsap 2011 was hipsta heaven.

Goed, genoeg gebitcht, de sfeer was de luttele vijftien euro’s meer dan waard.

Hipsters en rappers dartelden over het bruggetjes dat de twee delen van het festivalterrein verbond. Kunstacademiemeisjes, pussy bow strik op het hoofd, kistjes onder een verknipte spijkerbroek, deden een walk off voor het Viral Radio electro podium. Hiphoppers, hoge pet, nerdy bril en een soepele baard, deden twee vingers in de lucht voor het old skool prieel. Niet alleen de avant garde was van de partij. Buurtschoffies piepten over het hek bij de dixies en er waren zelfs de nodige kinderen met bouwvakkersoorwarmers te zien. ,,Wacht even, mijn dochter is in de speeltuin” hoorden wij nou en dan om ons heen. Naast hip, hip hop en families waren er ook lokalo's en echte liefhebbers. Het aantal Zuidassers was op een hand te tellen. Al met al een goede mix.

De ZoZa’s verkozen het old skool prieel boven moeilijk hip doen. Lekker bouncen dus. Het duurde wel even voor de sfeer erin kwam. Flexican en de Patta crew draaiden fijne beats maar de skilogie die Faberyayo, Spacekees en Sef bezongen sloeg, zoals gebruikelijk, helemaal nergens op. De mannen hebben iets gemist in hun jeugd, namelijk lange latten en witte sneeuw. Dat zijn ze nu aan het inhalen met hun themaband. Maar Anton liederen bewaren de ZoZa's liever voor Tirol.

De rij was lang, maar de catering was top. Kwaliteits hambo’s van de burgermeester, steenovenpizza’s en een jolige Griek met opplaksnor verkocht kofte. Ook waren wij verheugd meneer Arie Boomsma weer te zien. Dit keer met Nikes en een goede broek, een hele verbetering na de natuurwinkellook op A Day at the Park.

Na voorzichtig schouder geschuifel in de middag, ging het met afsluiter DJ SP uit Compton helemaal los. De west side o.g. schudde het weekend van zich af en warmde de overblijvers op voor de afters. Die hebben de ZoZa’s maar even gelaten voor het was. Tegen 11en waren we braaf weer thuis, met maandagmorgen toch een kleine dreun in het hoofd op kantoor.

Foto's: http://www.hiphopinjesmoel.com/magazine/events/appelsap-2011 of http://www.appelsap.net/2011/

3 opmerkingen:

Chris zei

Sinds Eminem de rapwereld op zijn grondvesten deed schudden, verbleekte de term Whiggers.

Hipsters en hiphoppers zijn allebei te scharen onder Urban. Je herkent dit soortype mens aan hun potsierlijke koptelefoons, die ze quasi non-chalant bij zich dragen.

Wie tegenwoordig hip wilt zijn, luistert naar reggaeton. Bij voorkeur van Wisin & Yandel.

ZoZuidas zei

Ha Chris tja beide urban indeed. Helemaal old skool was het in ieder geval niet meer. Reggaeton vast wel maar daarvoor waren we net een dag te laat (zat op de NDSM). Ben jij een liefhebber?

Chris zei

Hangt van mijn stemming af. Vooral tijdens het sporten kan ik het wel waarderen. Zit in ieder geval meer ritme in dan Hiphop.

Deze van Don Omar is trouwens mijn favoriet. Zie het als een inleiding:

http://www.youtube.com/watch?v=LYu5r4IF53w

Een reactie plaatsen