Doorgaan naar hoofdcontent

Appelsap

Hiphopperts handen in de lucht, schoudertjes omhoog. Voor het echte Bijlmer gevoel hoefde je dit jaar niet naar het Oosterpark, want het hiphopfestival van onze hoofdstad was niet meer gratis. En met het geld, komt de schaarste, komt de hype. Appelsap 2011 was hipsta heaven.

Goed, genoeg gebitcht, de sfeer was de luttele vijftien euro’s meer dan waard.

Hipsters en rappers dartelden over het bruggetjes dat de twee delen van het festivalterrein verbond. Kunstacademiemeisjes, pussy bow strik op het hoofd, kistjes onder een verknipte spijkerbroek, deden een walk off voor het Viral Radio electro podium. Hiphoppers, hoge pet, nerdy bril en een soepele baard, deden twee vingers in de lucht voor het old skool prieel. Niet alleen de avant garde was van de partij. Buurtschoffies piepten over het hek bij de dixies en er waren zelfs de nodige kinderen met bouwvakkersoorwarmers te zien. ,,Wacht even, mijn dochter is in de speeltuin” hoorden wij nou en dan om ons heen. Naast hip, hip hop en families waren er ook lokalo's en echte liefhebbers. Het aantal Zuidassers was op een hand te tellen. Al met al een goede mix.

De ZoZa’s verkozen het old skool prieel boven moeilijk hip doen. Lekker bouncen dus. Het duurde wel even voor de sfeer erin kwam. Flexican en de Patta crew draaiden fijne beats maar de skilogie die Faberyayo, Spacekees en Sef bezongen sloeg, zoals gebruikelijk, helemaal nergens op. De mannen hebben iets gemist in hun jeugd, namelijk lange latten en witte sneeuw. Dat zijn ze nu aan het inhalen met hun themaband. Maar Anton liederen bewaren de ZoZa's liever voor Tirol.

De rij was lang, maar de catering was top. Kwaliteits hambo’s van de burgermeester, steenovenpizza’s en een jolige Griek met opplaksnor verkocht kofte. Ook waren wij verheugd meneer Arie Boomsma weer te zien. Dit keer met Nikes en een goede broek, een hele verbetering na de natuurwinkellook op A Day at the Park.

Na voorzichtig schouder geschuifel in de middag, ging het met afsluiter DJ SP uit Compton helemaal los. De west side o.g. schudde het weekend van zich af en warmde de overblijvers op voor de afters. Die hebben de ZoZa’s maar even gelaten voor het was. Tegen 11en waren we braaf weer thuis, met maandagmorgen toch een kleine dreun in het hoofd op kantoor.

Foto's: http://www.hiphopinjesmoel.com/magazine/events/appelsap-2011 of http://www.appelsap.net/2011/

Reacties

Chris zei…
Sinds Eminem de rapwereld op zijn grondvesten deed schudden, verbleekte de term Whiggers.

Hipsters en hiphoppers zijn allebei te scharen onder Urban. Je herkent dit soortype mens aan hun potsierlijke koptelefoons, die ze quasi non-chalant bij zich dragen.

Wie tegenwoordig hip wilt zijn, luistert naar reggaeton. Bij voorkeur van Wisin & Yandel.
ZoZuidas zei…
Ha Chris tja beide urban indeed. Helemaal old skool was het in ieder geval niet meer. Reggaeton vast wel maar daarvoor waren we net een dag te laat (zat op de NDSM). Ben jij een liefhebber?
Chris zei…
Hangt van mijn stemming af. Vooral tijdens het sporten kan ik het wel waarderen. Zit in ieder geval meer ritme in dan Hiphop.

Deze van Don Omar is trouwens mijn favoriet. Zie het als een inleiding:

http://www.youtube.com/watch?v=LYu5r4IF53w

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!