ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 8 augustus 2011

Zekerheid of vrijheid?


Het zijn de tijden van lekker duurzaam doen. Je kapotte sok doet het prima als een schoenenpoetslap. Kapitalisme is uit en we gaan weer terug naar de ruilmarkt. En passant zoeken we ook nog even onszelf en ons eigen creatieve medium (boek, blog, film of band). In deze tijdsgeest past ook de vraag: wat is belangrijker, geld of meer vrijheid? Wil je een groener en creatiever leven leiden, dan zal je in moeten leveren op je salaris. Die carriereswitch naar bloggende biowijnboer is in het opstartjaar nog niet rendabel.

Sure, we horen ZZA-ers om ons heen mijmeren over schapenboerderijen in Schotland, surfscholen in Biarritz (you know who you are), Eco-fashion blogs en andere stiekeme droomprojecten. Maar niemand die de stap naar een nieuw leven en een groene vorm van geld verdienen daadwerkelijk zet. Blijkbaar wegen de voordelen van het Zuidasbestaan zwaarder dan de dromen over een ander leven.

Hoe ga je die tophypotheek betalen als je de kleurtjes van je organische makeuplijn langs winkels rondbrengt op je fiets? Of je eerste boek aan het schrijven bent? Nu weet je in ieder geval hoeveel er volgende maand op je rekening binnenkomt, en wat aan het einde van het jaar op je spaarrekening staat.
Aan de andere kant is het de vraag hoe zeker de veronderstelde zekerheid nog is. Met de huidige economische problemen kan je ook denken: is niet nu het moment om de sprong te wagen?
Wat hebben we eigenlijk te verliezen?

2 opmerkingen:

Chris zei

Eigenlijk heeft de onvolprezen Liesbeth Wytzes eerder al eens antwoord gegeven op dit deze column.

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Vrouw-van-de-Wereld/251163/Soms-zijn-dromen-juist-allesvernietigend.htm

Paul zei

Ladies, you are whining.... Kap met je baan en doe wat anders of, als je zo zeer een slaaf van je salaris bent, shut the F*CK up....

(en ik begin nu wel te snappen waarom die ene reclame meneer geen brood in de sollicitante in kwestie zag....)

Een reactie plaatsen