ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 5 september 2011

10x voor terug naar kantoor

De Fransen hebben een mooi woord voor vandaag: la rentree. Het begin van het nieuwe schooljaar, de entree van het nieuwe kantoorjaar. Want met de laatste zomerfeestjes achter de rug, is het werkende leven officieel weer begonnen. En al mis je het Club Tropicana gevoel aan het zwembad, terug naar kantoor is helemaal zo slecht nog niet. Want:
1. Waar vind je meer service dan op kantoor? Je post wordt geopend, je bonnetjes gedeclareerd, je pakken gestoomd, vluchten geboekt, ontbijt geserveerd - ok dat laatste gebeurt ook in hotels, maar betaald mensen, betaald!
2. De marmeren restrooms. Dixieland is weer voor koperblazers en festivalpoepers na de zomer. Hoe fijn is het om je derriere te kunnen nestelen op een gepolijste crèmekleurige bril in een kleur gecoördineerde kamer? Die dagelijks ook nog eens wordt gereinigd en fris ruikt.
3. Nu kan je weer gaan sparen voor de enige echte vakantie van je leven, je pensioen. En als we Zwitserleven mogen geloven ziet dat er met Chris Zegers aan je zijde op een wit strand, best zonnig uit.
4. Je hoeft geen boeken meer te lezen of te doen alsof. Wie heeft er tijd voor lezen? Excel sheets volhameren en targets halen volstaat Niemand kan zich sowieso langer dan 5 seconden concentreren sinds de komst van Twitter.
5. Een naderend faillissement is afgewend. Club Tropicana cocktails zijn nooit gratis, al zingt WHAM van wel. George Michael loog wel over meer dingen. Vakanties zijn een financiële aderlating, maar nu zit je weer fijn in je eigen 80m2 in Goud-Zuid. Met een beetje geluk eet je die drukke septembermaand iedere avond op kosten van de cliënt.
6. Je ziet je collega’s weer. Stinkende kamergenoten, betweters met een overbeet en Kadaffi gelijke bazen. Maar ook bijpraten met je kantoorvriendin en weer avondjes doorzakken in de Lange Leidse.
7. Geen keuzestresss. Raften, skydiven, een tripje naar een tempel of toch relaxen in de SPA? Op kantoor hoef je nooit te bedenken wat je die dag gaat doen. Dat bedenkt de baas wel voor jou.
8. Je kan de skitrip gaan organiseren voor de afdeling. Of, een cursus uitzoeken abroad of zorgen dat je op een project wordt gezet waarvoor je twee keer per maand naar Londen moet. Houd dat vakantiegevoel een beetje vast.
9. Je kan weer naar de gym. Einde aan de Camenbertrandjes boven je boxershort en Paturainputjes op je bikinibil. We kunnen weer gaan trainen voor het kerstdiner. En niemand die iets van de extra pondjes onder je pak ziet. Sante.
10. Gedeeld leed is halve smart. Je voelt je niet meer zielig als je op kantoor zit. Sterker nog, de herfst beginnen zonder baan is waarschijnlijk een stuk verdrietiger. Work on!

1 opmerking:

Anoniem zei

..en vergeet de versgemalen koffie niet!

Een reactie plaatsen