ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 12 september 2011

Liefs uit


Liefs uit, de nieuwe cupido show van Yvonne Jaspers, is morgenavond op t.v. Boer zoekt vrouw, maar dan met een Caribbean steel drum. Gegarandeerd een hit.

Het format is het omgekeerde van Grenzeloos Verliefd. Niet hoe overleeft De Hollander zonder Unox worst in den vreemde, maar welke tegenslag ervaart een buitenlandse geliefde hier. Het programma leert ons dat het niet voor iedere importbruid is weggelegd om in een Jan Taminiau postzakje modebiënnales af te huppelen en in te stromen in een speciaal voor haar gecreëerde functie. Inburgeren voor iedereen die geen Maxima heet, is nog best lastig, zo blijkt.


Morgen gaan we kijken hoe het de Gambiaanse sapverkoper Musa bij kinderjuf Marlies vergaat. Het tweetal moet vechten tegen het vooroordeel dat hij zijn witte palmstrand verruilt voor Zaandam wegens ‘financieel gewin’. Tsja.
En er zijn er nog wat andere vooroordelen waar hij bij zijn schoonfamilie tegen aanloopt (oma: ‘hij is wel erg donker’ ).

Verder gaat filosoof en kunstenaar Sam zijn Indische prinses Chinchu ophalen. Zij is geen ‘importbruid’ , want, ‘van zeer goede komaf’ volgens de website. Hoe overleeft de exotische prinses op een bovenwoning in Rotterdam?

Unox worst of Carribean steel drum, het maakt ons niet veel uit. Yvonne heeft beloofd dat het in de eerste plaats om ‘ de liefde’ gaat. Wij zitten morgenavond weer klaar.

Liefs uit, 13 september 2011, 20.30 uur, Nederland 1.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ligt het aan mij of zijn de ZoZa's hun spunk vergeten op het vakantieadres?

Anna zei

Hm ik vind de posts de laatste tijd inderdaad behoorlijk inspiratieloos, we zullen maar denken dat het nog een beetje komkommertijd is..

Anoniem zei

misschien een beetje geschrokken van dat momentje van herkenning op LL...?

Zozuidas zei

Tja anoniempjes, sinds onze vakantie zijn we zo zuiver zijn als een bergbeekje. Alle azijn is weggespoeld. En, we zijn nogal druk met ons tweede boek. Geef ons een week of twee en we komen vast wat (her)nieuwde frustaties tegen. Rrrrrrauw.

Anoniem zei

Geweldig, een nieuw boek!! Kan niet wachten tot het uitkomt, wanneer wordt dat dames?

Anoniem zei

Ray zegt :

Liefs uit Amsterdam...

Zozuidas zei

Leuk, wij ook niet tot het naar de drukker is :) Het verschijnt in januari bij Prometheus zie p. 16 van de najaarscatalogus
http://uitgeverijprometheus.nl/index.php?option=com_flippingbook&view=book&id=25

Chris zei

Gefeliciteerd! Ben heel nieuwsgierig. Waarom zijn jullie eigenlijk naar een andere uitgever gegaan?

Terug naar het onderwerp. Mijn hemel, het programma had beter 'grenzeloos naïef'kunnen heten. Bij geen van de deelnemers had ik het idee dat men het volle besef heeft hoe hun inmiddels gedeelde levens eruit zouden zien als de wittebroodsweken voorbij zijn. Ik houd mijn hart dan ook vast voor de komende uitzendingen.

In de promo voor morgen zie je die Indiase newlywed al terugverlangen naar huis. Als dat maar goed afloopt!

Een reactie plaatsen