Doorgaan naar hoofdcontent

Lullen met collega's

Vandaag hebben we een inventarisatie gemaakt van de hot topics van deze week. Nou ja hot. Het hoeft niet diep te gaan. Het hoeft niet origineel te zijn, als het maar gezellig doorkabbelt. Drie onderwerpen waar je deze week de weg van koffieapparaat naar bureaustoel verbaal kan versieren #Griekenland #Camiel Eurlings #nonexistente zomer.
Lekker herkauwen met zn allen. Moeeeh.

1 Camiel Eurlings vrijgezel
zij is vreemdgegaan
het is een stunt, nu vinden alle dames hem zielig
lk vind hem ergens wel, eh, aantrekkelijk
echt? eeew getver nee. hij praat zo zalvend en hij is te bruin
Let maar op, het wordt Rutte versus Eurlings, battle of the Bachelors

2. Griekenland
Ja, misschien toch beter als ze eruit gaan
Wordt wel een klap, maar dan is het ook afgelopen
Zachte heelmeesters (diep zuchten)
Die Duitse econoom zegt het ook
Het houdt nooit op!

3. De non existente zomer (nog steeds)
Nee, nu gaat het echt niet meer gebeuren
Ik heb gewoon niet genoeg zon gehad
desnoods boek ik een week Antalya
Zaterdag was dan weer te benauwd
Die Indian Summer moet NU gebeuren
Ik heb er vast maar een gekocht (winterjas)
Nu hangen er nog leuke (winterjas)

Reacties

Timon zei…
Dat diezelfde dag andere confreres en collega's wel voor de toegang tot het recht opkwamen. En wat het over je als advocaat en mens zegt als je dat al niet meer interesseert. Dat zou ook een mooi onderwerp zijn geweest...
Anoniem zei…
De heiligste thuis, of op kantoor?...
Anoniem zei…
Het gaat daar niet bepaald over heftige seks nee...
Anoniem zei…
Wat betekenen 'diezellfde dag' en 'de toegang tot het recht'? Ben abstract en ruimtelijk hoogbegaafd, maar deze juridische proza ontgaat me even..
Chris zei…
@ Anoniem Waarschijnlijk doet de eerste reaguurder ook een duit in het zakje en vertelt hij over de gesprekonderwerpen waaraan hij -zij het passief- heeft deelgenomen.

Zoals je weet moet iedereen de broekhiem aanhalen. De rechterlijke macht wordt daarbij niet ontzien. Om deze reden heeft het kabinet besloten om de verliezende partij bij een rechtzaak de volledige dekkende griffierechten te laten betalen, hetgeen op veel verzet stuit van advocaten en rechters omdat hiermee partijen vanuit rechtseconomische motieven zullen afzien van procederen, zo is de gedachte.

Vandaar dat afgelopen vrijdag veel advocaten zijn gaan protesteren omdat zij vrezen dat hiermee de 'toegang tot het recht' in gevaar komen.

Kennelijk gaan ze op het kantoor van Timon niet op de barricaden, terwijl ze evengoed achter het protest staan. En daardoor beseffen de collega's van Timon ineens dat hun confrères - in tegenstelling tot hen- niet de ideologische veren hebben afgeschud door wel acte de presence te geven, iets wat een moment van bezinning teweegbrengt.

Zie http://www.depers.nl/binnenland/593707/In-toga-de-barricades-op.html

PS Wat moet ik mij bij ruimtelijke hoogbegaafdheid trouwens voorstellen? Dat je de weg kunt vinden zonder je TomTom te hoeven aan te zetten of dat je gewoon goed bent in Tetris?
Anoniem zei…
Ha ha @Chris, bedankt voor je voortreffelijke uitleg. Als je in het buitenland werkt, volgt je niet al het nieuws in Nederland blijkt maar weer...

Ruimtelijk begaafd als je opgevoed bent met deductie, maar inductie je natuurlijke invalshoek van zaken is. Handig voor schema's, schaken, boeken lezen en alle andere zaken die een moderne, grillige geest intrigerend vindt.
Maar inderdaad ook handig voor 'total destruction' on Angry Birds :-)
Chris zei…
Dank voor het compliment. Dan is dat mysterie ook weer eens opgelost.

Interessant. Dus je ziet al snel patronen in voor derden ogenschijnlijke chaos?
Testimony of financial breakthrough from GOD through the help of Funding Circle Loan INC. (fundingloanplc@yahoo.com OR Call/Text +14067326622)

Hi I'am Evelyn Russell resident at 808 NE 19th St Oklahoma City, I am a single mother blessed with 2 daughters. For a while now I have been searching for a genuine loan lender who could help me with a loan as I no longer have a job, all I got were hoodlums who made me trust them and at the end they took my money without giving me any loan, my hope was lost, I got confused and frustrated, it became difficult for my family to feed with a good meal, I never wanted to have anything to do with any loan lending companies on the internet again. Not until I met a Godsent loan lender that changed my life and that of my family Through the help of a fellowship member "a lender with the fear of God in him Mr JASON RAYMOND, he was the man God sent to elevate my family from suffering. At first I thought it wasn’t going to be possible due to my previous experience until I received my loan worth $135,000.00 USD in less then 24hours. So my advise to anyone out there genuinely in need of a loan is to contact Funding Circle Loan INC through this official email:- fundingloanplc@yahoo.com OR Call/Text +14067326622 and be financial lifted.Chester Brian zei…
Welkom bij Chester Brain Loan Service .... (Brianloancompany@yahoo.com)

Bent u een zakenman of vrouw? Ben je in een financieel puinhoop of heb je geld nodig om je eigen bedrijf te starten? Heeft u een lening nodig om een ​​mooie Small Scale en medium business te starten? Heb je een lage credit score en vind je het moeilijk om kapitaallening van lokale banken en andere financiële instellingen te verkrijgen? Onze leningen We zijn goed verzekerd voor maximale beveiliging is onze prioriteit. Onze voornaamste doel is om u te helpen de dienst te verdienen die u verdient. , Ons programma is de snelste manier om te krijgen wat u nodig hebt in een snap. Verminder uw betalingen om de last op uw maandelijkse kosten te verlichten. Verkrijg flexibiliteit waarmee u voor elk doel kunt gebruiken - van vakanties tot onderwijs, tot unieke aankopen

Wij bieden een breed scala aan financiële diensten aan, waaronder: Business Planning, Commercial and Development Finance, Eigenschappen en Hypotheken, Debt Consolidatie Leningen, Bedrijfsleningen, Privé Leningen, Huisherfinancieringslening met lage rente @ 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en bedrijfsinstellingen. Krijg het beste voor uw familie en ook uw droomhuis met ons algemene leningstelsel.

Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen via email: {Brianloancompany@yahoo.com} OF Whatsapp en tekst (803) 373-2162

bedankt voor uw medewerking
Chester Brain ..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!