ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 14 september 2011

Lullen met collega's

Vandaag hebben we een inventarisatie gemaakt van de hot topics van deze week. Nou ja hot. Het hoeft niet diep te gaan. Het hoeft niet origineel te zijn, als het maar gezellig doorkabbelt. Drie onderwerpen waar je deze week de weg van koffieapparaat naar bureaustoel verbaal kan versieren #Griekenland #Camiel Eurlings #nonexistente zomer.
Lekker herkauwen met zn allen. Moeeeh.

1 Camiel Eurlings vrijgezel
zij is vreemdgegaan
het is een stunt, nu vinden alle dames hem zielig
lk vind hem ergens wel, eh, aantrekkelijk
echt? eeew getver nee. hij praat zo zalvend en hij is te bruin
Let maar op, het wordt Rutte versus Eurlings, battle of the Bachelors

2. Griekenland
Ja, misschien toch beter als ze eruit gaan
Wordt wel een klap, maar dan is het ook afgelopen
Zachte heelmeesters (diep zuchten)
Die Duitse econoom zegt het ook
Het houdt nooit op!

3. De non existente zomer (nog steeds)
Nee, nu gaat het echt niet meer gebeuren
Ik heb gewoon niet genoeg zon gehad
desnoods boek ik een week Antalya
Zaterdag was dan weer te benauwd
Die Indian Summer moet NU gebeuren
Ik heb er vast maar een gekocht (winterjas)
Nu hangen er nog leuke (winterjas)

7 opmerkingen:

Timon zei

Dat diezelfde dag andere confreres en collega's wel voor de toegang tot het recht opkwamen. En wat het over je als advocaat en mens zegt als je dat al niet meer interesseert. Dat zou ook een mooi onderwerp zijn geweest...

Anoniem zei

De heiligste thuis, of op kantoor?...

Anoniem zei

Het gaat daar niet bepaald over heftige seks nee...

Anoniem zei

Wat betekenen 'diezellfde dag' en 'de toegang tot het recht'? Ben abstract en ruimtelijk hoogbegaafd, maar deze juridische proza ontgaat me even..

Chris zei

@ Anoniem Waarschijnlijk doet de eerste reaguurder ook een duit in het zakje en vertelt hij over de gesprekonderwerpen waaraan hij -zij het passief- heeft deelgenomen.

Zoals je weet moet iedereen de broekhiem aanhalen. De rechterlijke macht wordt daarbij niet ontzien. Om deze reden heeft het kabinet besloten om de verliezende partij bij een rechtzaak de volledige dekkende griffierechten te laten betalen, hetgeen op veel verzet stuit van advocaten en rechters omdat hiermee partijen vanuit rechtseconomische motieven zullen afzien van procederen, zo is de gedachte.

Vandaar dat afgelopen vrijdag veel advocaten zijn gaan protesteren omdat zij vrezen dat hiermee de 'toegang tot het recht' in gevaar komen.

Kennelijk gaan ze op het kantoor van Timon niet op de barricaden, terwijl ze evengoed achter het protest staan. En daardoor beseffen de collega's van Timon ineens dat hun confrères - in tegenstelling tot hen- niet de ideologische veren hebben afgeschud door wel acte de presence te geven, iets wat een moment van bezinning teweegbrengt.

Zie http://www.depers.nl/binnenland/593707/In-toga-de-barricades-op.html

PS Wat moet ik mij bij ruimtelijke hoogbegaafdheid trouwens voorstellen? Dat je de weg kunt vinden zonder je TomTom te hoeven aan te zetten of dat je gewoon goed bent in Tetris?

Anoniem zei

Ha ha @Chris, bedankt voor je voortreffelijke uitleg. Als je in het buitenland werkt, volgt je niet al het nieuws in Nederland blijkt maar weer...

Ruimtelijk begaafd als je opgevoed bent met deductie, maar inductie je natuurlijke invalshoek van zaken is. Handig voor schema's, schaken, boeken lezen en alle andere zaken die een moderne, grillige geest intrigerend vindt.
Maar inderdaad ook handig voor 'total destruction' on Angry Birds :-)

Chris zei

Dank voor het compliment. Dan is dat mysterie ook weer eens opgelost.

Interessant. Dus je ziet al snel patronen in voor derden ogenschijnlijke chaos?

Een reactie plaatsen