Doorgaan naar hoofdcontent

Blogvakantie

's Avonds laat met een laptop onder de arm naar het cafe. Je vrije dagen als bibliothecaris doorbrengen in de boekwinkel. Drie uur te vroeg vertrekken naar kantoor, omdat je tussen acht en tien nou eenmaal het beste werkt. Ieder van ons heeft zo zijn eigen methodes om te werken aan een boek. Ons boek. Het tweede alweer, maar onze eerste roman.

Een blogpost kan je schrijven in een opwelling, de aanleiding is een rare kamergenoot die een broodje pindakaas op jullie kamer eet, een scharrel op een festival ;) Maar een roman, een echte, dat is een heel ander beest.

Eerst spraken we wekelijks af in een kroeg in Amsterdam. Zo eentje waar je nog een suikerklontje bij je koffie krijgt en capuccino een modeterm is. We verdeelden de onderwerpen en de hoofdstukken, zoals we dat gewend zijn te doen. Vier maanden, drie vrouwen, een verhaal? Geen probleem.

De deadline hebben we inmiddels twee keer gemist. Maar de aankondiging staat nog steeds fier overeind in de najaarscatalogus van Prometheus. Project Dromenland, vanaf januari in de winkels.

Jullie zullen het hebben gemerkt. We posten minder. Sorry!
We gaan met blogvakantie. En we komen pas terug op 1 december, als ons boek bij de drukker ligt. Zodat we weer alle tijd en inspiratie hebben voor verse verhalen.

Wel plaatsen we elke week onze FD column op de blog. Mail je emailadres naar zozuidas@gmail.com als je wilt dat we je laten weten wanneer we weer terug zijn van vakantie. Heel veel dank voor het meelezen tot nu toe en tot snel!
Toedeloe!

Reacties

Sofie zei…
Dit is een hele domme actie,je vervreemdt lezers van je en elke verkoper weet dat het veel moeilijker is om nieuwe lezers te krijgen dan om te ze te behouden. Jullie jagen je trouwe lezers weg en in bloggersland staan ze in een rij om jullie rol over te nemen.
Denk nog eens na of het niet anders kan, dit is maar een goedbedoeld advies
Anoniem zei…
Door de link naar de najaarscatalogus begrijp ik eindelijk wie Hadjar en Caroline waren! Veel succes met jullie 2e boek. En Sofie, een pauze van 1,5 maand is toch heus wel acceptabel voor ons trouwe lezers?

Even een vraagje, is het eerste boek nou een bundeling van jullie blog posts of een 'vers' verhaal? Ik ben fan van het eerste uur en heb geen zin om dingen dubbel te lezen ;)
Anna zei…
Goed idee, de posts van afgelopen tijd waren mijns inziens van mindere kwaliteit. Beter 1 goed product afleveren dan twee matige zullen we maar denken..
Succes
Anoniem zei…
@ anoniem:

Het boek Zo Zuidas zijn andere verhalen dan de blogs op deze site... en een echte aanrader!

@ sofie
Goed voorbeeld van een Negative Nancy??
Anoniem zei…
@ Anna:

Je kunt zeggen dat 1 goed product de voorkeur geniet boven 2 matige, wat op zichzelf natuurlijk klopt, maar wanneer je weinig kwaliteit laat zien in je meest recente posts, én daar ook ronduit over wordt geklaagd, vind ik het van op zijn zachtst gezegd bijzonder veel zelfvertrouwen getuigen om niet heel snel de reputatie van ZoZuidas weer op te vijzelen, maar om in plaats daarvan juist een radiostilte in te lassen (minus de FD-colums). Mede gelet op de andere reacties betwijfel ik of veel lezers van de blog en boek 1 na 1,5 maand nog terugkeren naar ZoZuidas. Laat staan boek 2 kopen, terwijl de trouwe lezers toch inderdaad tot doelgroep numero uno behoren.

Dus Anoniem, je kunt het gooien op een Negative Nancy.. ik denk eerder aan een Realistische Rebecca.
Chris zei…
Dames, ik zal jullie Joe de vivre missen.

Veel succes met het schrijven van jullie boek. Tot december (nog veertig nachtjes slapen)
Anoniem zei…
Echt een prestatie dat jullie dit zo lang hebben volgehouden! Ik verheug me alvast op december en op jullie boek...
x
Aniek
Anoniem zei…
Ik ben en blijf fan! Wacht in spanning op jullie boek en trouwhartig op de blogs als jullie weer terug zijn!

Succes dames, zet hem op!!
Anna zei…
@Realistische Rebecca, als de fd-columns op de website komen dan is er toch nog de wekelijkse (?) blog voor de fans. Daarnaast is het best begrijpelijk dat ze nu op het boek focussen, de weblog posts vergen immers wel veel tijd maar ze krijgen er denk nauwelijks iets voor terug. En het vorige boek vond gretige aftrek onder denk ik heel wat meer mensen dan de weblog lezers?!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!