ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzondag 16 oktober 2011

Blogvakantie

's Avonds laat met een laptop onder de arm naar het cafe. Je vrije dagen als bibliothecaris doorbrengen in de boekwinkel. Drie uur te vroeg vertrekken naar kantoor, omdat je tussen acht en tien nou eenmaal het beste werkt. Ieder van ons heeft zo zijn eigen methodes om te werken aan een boek. Ons boek. Het tweede alweer, maar onze eerste roman.

Een blogpost kan je schrijven in een opwelling, de aanleiding is een rare kamergenoot die een broodje pindakaas op jullie kamer eet, een scharrel op een festival ;) Maar een roman, een echte, dat is een heel ander beest.

Eerst spraken we wekelijks af in een kroeg in Amsterdam. Zo eentje waar je nog een suikerklontje bij je koffie krijgt en capuccino een modeterm is. We verdeelden de onderwerpen en de hoofdstukken, zoals we dat gewend zijn te doen. Vier maanden, drie vrouwen, een verhaal? Geen probleem.

De deadline hebben we inmiddels twee keer gemist. Maar de aankondiging staat nog steeds fier overeind in de najaarscatalogus van Prometheus. Project Dromenland, vanaf januari in de winkels.

Jullie zullen het hebben gemerkt. We posten minder. Sorry!
We gaan met blogvakantie. En we komen pas terug op 1 december, als ons boek bij de drukker ligt. Zodat we weer alle tijd en inspiratie hebben voor verse verhalen.

Wel plaatsen we elke week onze FD column op de blog. Mail je emailadres naar zozuidas@gmail.com als je wilt dat we je laten weten wanneer we weer terug zijn van vakantie. Heel veel dank voor het meelezen tot nu toe en tot snel!
Toedeloe!

9 opmerkingen:

Sofie zei

Dit is een hele domme actie,je vervreemdt lezers van je en elke verkoper weet dat het veel moeilijker is om nieuwe lezers te krijgen dan om te ze te behouden. Jullie jagen je trouwe lezers weg en in bloggersland staan ze in een rij om jullie rol over te nemen.
Denk nog eens na of het niet anders kan, dit is maar een goedbedoeld advies

Anoniem zei

Door de link naar de najaarscatalogus begrijp ik eindelijk wie Hadjar en Caroline waren! Veel succes met jullie 2e boek. En Sofie, een pauze van 1,5 maand is toch heus wel acceptabel voor ons trouwe lezers?

Even een vraagje, is het eerste boek nou een bundeling van jullie blog posts of een 'vers' verhaal? Ik ben fan van het eerste uur en heb geen zin om dingen dubbel te lezen ;)

Anna zei

Goed idee, de posts van afgelopen tijd waren mijns inziens van mindere kwaliteit. Beter 1 goed product afleveren dan twee matige zullen we maar denken..
Succes

Anoniem zei

@ anoniem:

Het boek Zo Zuidas zijn andere verhalen dan de blogs op deze site... en een echte aanrader!

@ sofie
Goed voorbeeld van een Negative Nancy??

Anoniem zei

@ Anna:

Je kunt zeggen dat 1 goed product de voorkeur geniet boven 2 matige, wat op zichzelf natuurlijk klopt, maar wanneer je weinig kwaliteit laat zien in je meest recente posts, én daar ook ronduit over wordt geklaagd, vind ik het van op zijn zachtst gezegd bijzonder veel zelfvertrouwen getuigen om niet heel snel de reputatie van ZoZuidas weer op te vijzelen, maar om in plaats daarvan juist een radiostilte in te lassen (minus de FD-colums). Mede gelet op de andere reacties betwijfel ik of veel lezers van de blog en boek 1 na 1,5 maand nog terugkeren naar ZoZuidas. Laat staan boek 2 kopen, terwijl de trouwe lezers toch inderdaad tot doelgroep numero uno behoren.

Dus Anoniem, je kunt het gooien op een Negative Nancy.. ik denk eerder aan een Realistische Rebecca.

Chris zei

Dames, ik zal jullie Joe de vivre missen.

Veel succes met het schrijven van jullie boek. Tot december (nog veertig nachtjes slapen)

Anoniem zei

Echt een prestatie dat jullie dit zo lang hebben volgehouden! Ik verheug me alvast op december en op jullie boek...
x
Aniek

Anoniem zei

Ik ben en blijf fan! Wacht in spanning op jullie boek en trouwhartig op de blogs als jullie weer terug zijn!

Succes dames, zet hem op!!

Anna zei

@Realistische Rebecca, als de fd-columns op de website komen dan is er toch nog de wekelijkse (?) blog voor de fans. Daarnaast is het best begrijpelijk dat ze nu op het boek focussen, de weblog posts vergen immers wel veel tijd maar ze krijgen er denk nauwelijks iets voor terug. En het vorige boek vond gretige aftrek onder denk ik heel wat meer mensen dan de weblog lezers?!

Een reactie plaatsen