ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 5 oktober 2011

Sweet sixteen, Zuidas Style

Onze allerleukste Rusland correspondent is weer gestationeerd op de Zuidas. Ze schrijft niet langer over bontjasjes maar wel weer over onze vierkante kilometer, Los Zuidas.


Ja, ik wil! Ik wil de rest van mijn leven naast je wakker worden. Ik wil de auto delen naar kantoor. Ik wil met jou beschuitjes smeren in de kantine. Ik wil naar het werk gaan, thuis komen en weer op het werk zijn. Ik wil in jou excels kunnen klussen en je slides begrijpen. Ik wil personeelszaken kunnen vragen je met een ex op een project te zetten als je jouw sokken rond laat slingeren. Ik wil weten waar je elke dag, elk uur, elke minuut mee bezig bent. Kortom, ja, Ja, JA! Ik wil een collega.

Het kantoorhuwelijk. De moeder der roddels. En het midden van de slangenkuil. Dit weekend was er weer een. En toegegeven, ik heb er bewondering voor. Het is niet makkelijk. Net als je denkt dat je collega's wel over je privé-leven zijn uitgepraat, volgt het aanzoek. En hoewel iedereen natuurlijk om het hardst roept 'hoe goed jullie bij elkaar passen', draait aan de achterkant de roddelmachine op volle toeren. Want er is natuurlijk niemand die toe zal geven dat hij of zij het ook wel leuk zou vinden om zijn dag met wat hete seks op het bureau van een partner op te leuken. Of te weten dat het thuisfront er nooit over zal klagen dat je weer eens te laat thuis komt.
Naast het standaard gelul over hoe je toch zo onverstandig kon zijn je werkleven mee naar huis te nemen, laat staan ermee te trouwen, wordt er met het aanzoek een nieuwe dimensie aan de roddels toegevoegd. De uitnodiging. Want, heb jij er al eentje? En is die dan voor de hele dag, of alleen voor het feest? Wordt je partner wel of niet uitgenodigd? De rangen en standen in kantoor worden feilloos bloot gelegd. En dat doet pijn. Niet alleen voor het bruidspaar, maar voor het hele kantoor. Loopt iedereen de eerste weken na het blijde nieuws nog met flesjes wijn, boter en honing door het kantoor; naarmate de dag nadert slaan de felicitaties om in hatemail en worden postvakjes leeggeroofd. Sweet sixteen zuidas style.

De verstandigen zeggen dat ze niet kunnen. De minder verstandigen proberen ongevraagd naar binnen te komen. Of nog snel een collega aan de haak te slaan die wel mag komen, met partner. Zo veel wijzer zijn we niet geworden sinds de middelbare school. En ben je erbij dan laat je dit breed weten. Maar heb je het natuurlijk nog wel over de uitnodiging, waarvan het lettertype echt niet door de beugel kan, of de mindere stiknaadjes op de bruidsjurk, en dat de ogen van de bruidegom toch duidelijk alweer naar andere collega's dwalen… Genoeg ammunitie voor de komende maanden dus.

Inmiddels is de balans opgemaakt en houdt iedereen zijn adem in voor het resultaat. Wie heeft de roddelmachine overleefd? Het bruidspaar is voorlopig nog bij elkaar. Maar de recruiting dames verwachten wel extra drukte deze winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen