Doorgaan naar hoofdcontent

Schoon Genoeg

‘Goedemorgen’, ‘goedemorgen’. De schoonmaker die bezig is in de hal van ons kantoor groet iedereen vriendelijk terug.
‘Mogge’ ‘Goedemorgen. Knikt hij terug op de zoveelste groet. De man is er druk mee. Hij komt nauwelijks aan werken toe.
Sinds een week zijn we op de Zuidas weer een stuk beleefder tegen de schoonmaker. Eigenlijk al sinds de box van Obama met de schoonmaker in het Witte Huis vorig jaar. Maar door de Schoon Genoeg campagne zet iedereen nog eens een tandje bij. Daarvoor liepen we, vergroeid met onze blackberries, langs zonder een woord te zeggen. Tot een paar weken geleden had een groot aantal collega’s waarschijnlijk niet eens door dat deze meneer überhaupt rondliep in ons gebouw. Natuurlijk was het altijd netjes. Maar dat spreekt voor zich? Wie dat dan deed? Gewoon een schoonmaker natuurlijk. Nu heeft de schoonmaker een gezicht gekregen. Sommigen weten zelfs hoe hij heet en waar hij vandaan komt. ‘Uit Ghana’, had hij mijn collega desgevraagd laten weten. ‘Oh Ghana! Mijn broer heeft daar een half jaar ontwikkelingswerk gedaan. Hij vond het een prachtig land. En lekker weer. Je zult het hier wel koud hebben. Hahaha.’ Had mijn collega joviaal geantwoord. Hij had de man zelfs een schouderklop gegeven.
Naast het feit dat hij uit Ghana komt, weten we door de FNV campagnes ook hoeveel hij verdient. Rond de 9 euro bruto per uur is te lezen op de website met de propere naam Schoongenoeg.nl. Maar dan valt die natuurlijk wel gewoon in een lagere belastingschaal, sust mijn collega zijn geweten. De schoonmakers willen met respect behandeld worden. Vandaar de ‘goedemorgen’ en de schouderklop. Ja. Op de Zuidas begrijpen wij de medemensch. Maar ze willen ook loonsverhoging en reiskostenvergoeding. En daar wordt dan weer een stuk moeilijker over gedaan.
"Ja. Ik bedoel. Het is wel crisis hè!" Laat mijn collega weten, terwijl hij een hap neemt van zijn meergranen pastrami sandwich. Op een salaris van 9 euro bruto per uur, lijkt mij een vergoeding van de reiskosten niet te veel gevraagd. Op de Zuidas pakken we de leasebak naar werk om die op een dure parkeerplek neer te zetten, terwijl we om de hoek van kantoor wonen. Eenmaal op kantoor gaan we naar boven om aan onze ’s nachts schoongemaakte bureaus met papier te schuiven. Van links naar rechts en van rechts naar links. Daarna wordt het papier in een la gestopt, waarna het het TL licht niet meer ziet. De schoonmakers doen het anders. Die pakken het papier op en gooien het weg. Een stuk effectiever. En dat voor een fractie van wat er op de Zuidas verdiend wordt. Een ‘goedemorgen’ lijkt mij niet genoeg om respect te tonen, daar moet ook een redelijk loon tegenover staan.
.

Reacties

Anoniem zei…
Ik vind dit n erg lief stukje..heel mooi!! X
Een ontzettend mooi stuk, bedankt hiervoor! (ps, het is www.schoongenoeg.nu ;))

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!