Doorgaan naar hoofdcontent

S.M.A.R.T. voornemens

Halleluja. De kerstversiering is van de trap gehaald en de kerstboom formaat Sequoia uit de kantoorhal verwijderd. De ingeblikte corned beef doorgegeven aan oma en de kerstpakket-champagne soldaat gemaakt. Zelfs de oliebollenkraam op het Strawinskyplein is er vandoor.
Eindelijk. De feestdagen, waar je met een zwaarder gemoed uitkomt dan menig Noord-Koreaan, zijn voorbij. Het is de tijd van reflecteren en consumeren. Beproefd recept voor melancholie. De kantoorborrel, before crisis bekend als kerstdiner, vormde de aftrap van deze tiendaagse intoxicatieperiode waar je met een zware kater uitkomt. Het drinkfest eindigde met oud en nieuw, waar ik ruzie stond te maken met mijn vriend - twaalf uur moment gemist, geen taxi meer te krijgen – in de rij voor de buurtkroeg die ineens de prijzen hanteerde van een discotheek. Op zondag werd ik wakker met een kater, wallen en vet waar eerst vaten zaten. En 2011-spijt. Waarom heb ik die marathon niet gelopen? Waarom is die promotie niet binnengesleept? En waarom ben ik nog steeds iedere ochtend te laat? Het is tijd de balans op te maken. Op persoonlijk vlak, maar ook op maatschappelijke vlak. Heeft de Zuidas lessen getrokken uit de eerste crisis?
En je weet: dit jaar gaan we het echt helemaal anders doen.
.De eerste werkweek van 2012 is inmiddels aangebroken. Toen ik gisteren naar kantoor fietste, 08.45 sharp, wist ik dat het een goede dag ging worden. Schone lei, punktlichheid, mindfullnes en meer van dat soort mantra’s spookten door mijn hoofd. Kantoorvoornemens, legde ik uit aan mijn kamergenoot. Maar dan volgens de S.M.A.R.T methode, zodat ze dit jaar echt zouden uitkomen. Ik had ze specifiek, meetbaar, ambitieus, realistisch en tijdsgebonden gemaakt, net als de doelstellingen die we ieder jaar op moeten stellen voor HR. Ik had er vier:
- Pünktlichheid: elke dag stipt om 09.00 uur achter het computertje maar ook voor 19.00 uur het gummetje in het bakje.
- Effectiviteit: tweemaal daags een internetrondje, twintig minuten tops. Facebooken alleen buiten kantoortijden. Verbod op Perez Hilton, People.com. Geen ZoZuidas onder werktijd.
- Sportiviteit: twee keer per week bikram yoga, één keer hardlopen. Minimaal drie rondjes Vondelpark.
- Gezondheid: geen wijn op werkdagen, bij de kantoorborrel max drie glazen.
Mijn kamergenoot was even stil. Hij keek me onderzoekend aan. Ik wist wat hij wilde gaan zeggen. Beroepsdeformatie. Neuroot.
"En wie gaat dan jouw mid-year review doen?" vroeg mijn kamergenoot.
"Dat ga ik zelf doen" antwoordde ik .
‘En wat gaat dan je reward worden?’ vroeg hij mij.
Daar moest ik even over na denken. ‘Bij iedere geslaagde week een groen vakje en bij zes groene vakjes een weekendje weg?’
Ja. Dat lijk mij een goede.
Een performance systeem moet gekoppeld worden aan een bonus, weten we op de Zuidas. Dat is de cultuur. Dat gaat in 2012 niet veranderen. Dat is zo Zuidas

Reacties

Anoniem zei…
HI S.M.A.R.T,

A happy new year!

En..? Ruzie bijgelegd met je vriend?

Kater verdwenen..?

Bikram Yoga al eens keer gedaan?

Rondje om het Vondelpark al gelopen?

Perez Hilton? Enfin..

Gummetje echt om 19:00 uur in het bakje gedeponeerd?

Zo te lezen gaat het je vast lukken. Je was de eerste week al (sharp om 08:45 uur!) op kantoor!

Van mij heb je wel (alvast) een bonus verdiend!
Dat gaat vast wel veranderen in 2012 op het zozuidas...

Succes met je mid-year revieuw en goede gezondheid!

Vriendelijke groet,
Ray

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!