ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 14 mei 2012

Lion King

Sarkozy is niet langer de president van Frankrijk. En met hem verdwijnt er weer een Diva van het politieke toneel; Carla Bruni. Fotomodel. Fluisterliedjeszangeres. Woody Allen-film cameo-ster en eeuwig jong. Althans dat leek zo, totdat haar gezicht katachtige trekken ging vertonen. Carla viel in de Botox en Filler-valkuil, waar Meg Ryan en Courtney Cox en ook Megan Fox al eerder in vielen. Hamsterwangetjes, een spiegelglad voorhoofd en rubberachtige lippen. In de vier jaar dat ze aan Sarkozy’s zijde verkeerde, veranderde beeldige Carla langzaam maar zeker in een kattige versie van een V for Vendetta masker. Op de Zuidas worden ook rimpels platgeprikt, kaaklijnen aangetrokken en extra haarstukken ingeweven. Hard werken is een must, maar je mag het niet aan iemands uiterlijk afzien. Dus wel: de billable uren van een all nighter. Niet: de perkamentkleurige teint na een allnighter. Wel: drie deals tegelijk draaien. Niet: drie kilo aankomen omdat je al weken krachtvoer op kantoor eet. Daarbij geldt: de heren komen wel weg met rimpels en wallen, vrouwen niet. Maar, eerlijk is eerlijk; de heren komen niet weg met een paar kilo teveel, de vrouwen ook niet. Dus wordt er ge-bikramd en koolhydraatloos gegeten (de twintigers), ge-sonja’d en ge-South Beached (door de 35plussers) en gepowerwalked door de vijftigers. Er is een notoire Zuidas-Partner die heilig gelooft in de power van Yoghurt. Wanneer de weegschaal de verkeerde kant van honderd aangeeft is het tijd voor een speciale bezorgdienst van Campina. Man en Yoghurt, Yoghurt en Man. Onafscheidelijk voor een periode van vier weken. Waarna de ineengevallen versie van partner in kwestie zich in een periode van vier weken weer tot het gebruikelijk volume voleet. Maakt niet uit, een A for Effort! Sinds een paar jaar komen de V for Vendetta maskers ook langzaam tevoorschijn op de Zuidas. Een eendesnuitje hier, een onnatuurlijk bol wangetje daar. En niet alleen bij vrouwen van een jaar of 50, neen, de eerste rimpels worden bij de dertigers al driftig weggepoetst met een prikje gif. Preventief botoxen, heet dat. Als professionele vrouw mag je kennelijk niet langer een charmant craqueleetje kweken. Je moet net als de Hollywood dames of je gezicht op sterk water zetten. A la Marijke Helwegen of haar Amerikaanse collega Jocelyn, catwoman, Wildestein. Geen uitdrukking in dat gekke kussenachtige gezicht. Misschien maakt dat over een paar jaar gewoon onderdeel uit van je werkoutfit op de Zuidas. Toch hoop ik dat het bij een paar maskers blijft. Lieve vrouwen van de Zuidas, Botox en Fillers zijn uit. Kijk naar Carla, die kan nu alleen nog auditie doen voor Lion King, de musical. Als Koning Mufasa.

2 opmerkingen:

Chris zei

Wat dacht je van Meg Ryan? Niet eens zo lang geleden beschouwd als een van de mooiste vrouwen op aarde. Tegenwoordig lijkt ze op de vrouwelijke reïncarnatie van Bart de Graaf.

http://www.wunderweib.de/media/redaktionell/wunderweib/intouch_2/beauty_1/beautypannen/oktober2009_10/botox_stars/meg-ryan-beauty-op-h.jpg

Anoniem zei

Mufasa is dus zo onnatuurlijk en onecht als Carla Bruni nu is....de laatste zin wordt ook niet echt ingeleid ergens...ik snap de vergelijking blijkbaar niet, but wft, MORGEN gelukkig weer een nieuwe blog hier :-)

Een reactie plaatsen