Doorgaan naar hoofdcontent

Nooit zomaar alleen leuk

’Wie heeft er nog een tent over?” “Of een plekje in de auto?” Facebook-updates wijzen maar in één richting deze week: Biddinghuizen. Van het koffiemeisje bij de Belmondo ,,Sorry dat ik je even liet wachten, we hadden het natuurlijk over Lowlands”, tot de pakken die plannen maken op het Strawinskyplein in de grote pauze: ,,ga jij vanavond?” ,,Nee ik zit vast in een deal.” Vrienden met normale werktijden worden vooruitgestuurd. Als festivals de nieuwe Zuidas-hobby zijn, is Lowlands het collectieve bedrijfsuitje. Slapen in een tentendorp van veertigduizend koepels. Uren in de rij voor de douche. Een verstikkende rioollucht bij dertig graden. Lauwe jus, filterkoffie en slappe croissants als ontbijt. En, het risico een van de duizend vage bekenden tegen het lijf te lopen die zich hebben verzameld op die vierkante kilometer before coffee. Je zou van minder pleinvrees krijgen. Wat zoekt de Zuidasser op Lowlands? Zuidassers gaan poedelen in het opblaaszwembad. Baltsen en bronzeren bij het Charlie-strand. Waterpistolen leegschieten bij de vrouwenwc’s voor de Alpha, ‘omdat het mag en kán!’. Het watergevecht is een Facebook initiatief van een jongen Freddy. Freddy houdt van: ‘de lach van Lionel Messi als een briljante actie net niet lukt, met losse handen fietsen, een fles wijn leegdrinken, de geur van tulpen, de schoorstenen van Lowlands in het donker, de blik van Alex Turner als hij zijn gitaar gaat stemmen en de energie die vrijkomt als Len Faki een goede technoplaat opzet tijdens Awakenings Festival.’ Score: 10.000 likes. Dat wordt keten dus. Nog voor het programma bekend was, waren de kaarten in twee uur uitverkocht. Lowlands is de nieuwe Parade. Een rosé-variété voor de Amsterdamse paniekmarkt, waar schalkse blikken vooral op elkaar zijn gericht en niet op de act. Lowlands is voor twintigers die wel een serieuze baan willen hebben, maar niet serieus willen zijn. Don’t believe the hype. ,,Wat heb jij in allemaal in de planning”, vroeg een collega donderdag tijdens de lunch. ,,Nog geen tijd gehad om goed naar de line-up te kijken”, gaf ik schuldbewust toe. Het startschot voor mijn collega om het blokkenschema op te boeren en de rest van de sectie uit te leggen in welke tenten je wél moest staan. Toen ging het over de juiste camping. Twee, gokte ik, dichtbij het terrein. Meewarig geschud. De beste camping was natuurlijk zeven: dichtbij de parkeerplaats, ver genoeg van het terrein. En wist ik waar ik echt naar toe moest dit jaar? Ik wist het niet. De HEMA. Daar zou het vast weer losgaan, net als met die UNOX worsten vorig jaar. ,,Weet je nog?” Mijn collega pakte zijn treetje op en keek tevreden rond. ,,Zeg, ik ga nog even door, want je wil natuurlijk voor de vrijdagfiles op het terrein zijn." Ik knikte. Wat nou leuk? Op de Zuidas is alles serieus. Bloedserieuze competitie.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!