Doorgaan naar hoofdcontent

Goede voornemens

De eindejaarmail rolt de inbox van de Zuidassers binnen. ‘2012 was een bewogen jaar’ is er in iedere mail te lezen. Ongeacht of de inbox van een accountant, een advocaat of een bankier is. Een andere zin die in al die verschillende mails te lezen is is: ‘2013 gaat niet een makkelijk jaar worden’ De mail bevat verder teksten als ‘schouders eronder’ ‘uitdagingen’ en ‘goede voornemens’. Als je werkgever over ‘goede voornemens’ begint, dan kun je er van uitgaan dat die voornemens in de weg komen te staan van je eigen voornemens. Want harder werken zal misschien op het persoonlijke lijstje van sommige werkontduikers komen te staan, maar over het algemeen staat meer tijd met vrienden en familie hoger op de lijst. Er zijn echter meer voornemens die op het lijstje van Zuidasser zouden moeten staan. Voor de rest van Nederland staat de Zuidas synoniem aan hebzucht en materialisme. Dat moet veranderen. Het wordt tijd om iedereen duidelijk te maken dat de Zuidas voor het grootste deel meer Debiteuren/Crediteuren dan Wall Street is. En meer Slapstick dan Actiethriller. Dus zou allereerst op het lijstje moeten prijken, dat we met de rest van Nederland gaan communiceren. Een bonus was twee jaar geleden al afgeschaft, maar dat is iedereen ontgaan. Dat de graaiers al lang weg zijn en ergens in Londen of New York een hedgefund zijn gestart was ook nieuws voor Nova. Maar om onduidelijke redenen denkt men nog steeds dat er zich pre-crisis taferelen afspelen in de kantoortuinen van de Zuidas. Kan iemand ergens (DWDD, P&W, Nieuwsuur) duidelijk maken dat dat niet zo is? En dat het loon van een gemiddelde bankmedewerker die kredieten verstrekt lager ligt dan een gemeentelijke ambtenaar belast met het controleren van de juiste invoering van ambtelijk beleid (ook saai).Goede voornemens Verder moeten we niet doen alsof we het hier zo druk hebben en elkaar‘goedemiddag’ wensen als er iemand om 18:00h het kantoor verlaat. In de rest van Nederland wenst men elkaar ‘goedenavond’ rond dit uur. Ook het schrappen van termen als ‘communicerende vaten’, ‘finetunen’ en ‘one trick pony’ moet op de lijst staan. En mocht je jezelf afgelopen jaar met een rood aangelopen gezicht en een nietmachine dreigend omhoog gehouden hebben betrapt? Dan wordt het tijd voor een anger management cursus. Een goed voornemen voor de meeste partners op de Zuidas.. En oh ja. In 2013 hoeven we onszelf niet meer te vergiftigen met gore automaatkoffie. De Starbucks staat er nu al een paar maanden. En als we dan toch gezond gaan doen. Wordt het niet eens tijd om die kantoorbillen in shape te krijgen? Een gezond 2013!

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!