Doorgaan naar hoofdcontent

Lieve Wim-Lex,

We zouden het als columnisten van een financiële krant kunnen hebben over de gevraagde kapitaalstorting door obligatiehouders van SNS of de straffen in het proces rond Petra La S.. Lig je nu ook al te slapen? Precies. Een kniesoor die daar om maalt. Je wordt koning! Je was een beetje dom, maar je hebt grote stappen gemaakt. Wij denken dat we je nog wat zakelijk advies kunnen geven voor het runnen van Oranje. B.V. 1. Ga de deur niet meer uit zonder Maxima. We weten allemaal dat Maxima voor jou is wat Michelle is voor Obama. De salsa op een blokje kaas. De tik in een rumcola, de lucht in verse praliné. Bij ons op kantoor worden cerebrale en sociale types ook vaak op een kamer gezet, de ideale kantoortandem. Jij grimast, zij lacht. Jij doet boos, zij zwaait erover heen. Jij zwijgt, zij koekhapt, zakloopt en kletst voor twee. En had je zelf drie dochters synchroon kunnen stijlen? Wij denken van niet. Het koningschap is een duobaan geworden, al zegt Lubbers van niet. Maxima is jouw main asset, jouw key selling point. 2. Rook in het openbaar Afstand en discipline zijn de kernwaarden van je moeder. Van de haarhelm tot de schouderpartij: dat straalt ze ook uit. Een vriendin van ons heeft ooit een staatsbezoek voorbereid en kreeg uitdrukkelijke instructies voor de foto’s (geen sigaret) en de wc (handdoekjes kaarsrecht, asbakken op de wastafel). Intussen is het publiek geheim dat de hele kamer blauw staat zodra de camera’s zijn vertrokken. Jij bent Prins Pils. Bij jou denken we aan kernwaarden als Heineken en gezelligheid. Om je imago geloofwaardig te houden moet je wel uitstralen wie je bent. Dus steek er gewoon eentje op voor de camera, dat staat wel zo oprecht. 3. Zorg voor voldoende personeel. Beknibbel niet op de hofhouding. Bedenk: je wordt in de eerste plaats afgerekend op het resultaat, dan pas op de kosten. Je moeder voerde een grote sanering door toen ze ruim dertig jaar geleden begon. Maar het is crisis. Waar moet een zestigjarige aristocrate met cum laude competenties in haar föhnen en tafeletiquette anders terecht? Heb compassie. Het stomste wat je kan doen bij een bedrijfsovername is het wissen van het totale personeelsbestand. Dat zet kwaad bloed bij de rest.De aandeelhouders in de B.V. Oranje, wij dus, kijken toch nooit in het jaarverslag. Denk aan SNS. Drie mensen moesten de vastgoedportefeuille beheren, nu zijn er 75 nodig om de troep op te ruimen. 4. Wees niet te kritisch als het om je opvolger gaat. Volgens Lubbers was je moeder een pain in the ass als het om je liefdesleven ging. De tandartsdochter en alle andere burgermeisjes pre Maxima waren nooit goed genoeg. Maar, en wij spreken uit ervaring, bij dochters werkt het precies andersom. Als je wil dat er naast Amalia een capabele vent komt te staan: zeg ja. De snelste manier om een ongewenste schoonzoon te laten verdwijnen is vaderlijk consent. 5. Bleek je tanden. Het klinkt wat flauw, maar juist als zakelijk leider geldt: apearance is everything. .

Reacties

Anoniem zei…
*appearance

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!