cialis 5mg kamagra bestellen morgen in huis viagra uitproberen vitamine tegen haaruitval natuurlijk erectiemiddel

Betty Budget

Sinds ons toekomstbeeld is veranderd in dat van een een Siberische Goelag – met houtovenkachels en watergruwel, zonder wintersportvakantie en geld – is de sfeer op de werkvloer eveneens bekoeld. Collega’s reageren afwisselend op het fenomeen crisis, grofweg te verdelen in drie types. Busy Bea is permanent vertrokken naar het niemandsland tussen vergeten dossiers en achterstallig werk.

Ze zit altijd voor negenen achter haar bureau, vertrekt nooit voor zeven en is altijd bezig met een ‘heel belangrijk dossier’ dat niemand kent. Niemand weet precies wat ze doet en als je haar wil betrekken bij een nieuw project kijkt ze alsof ze een kilo cocaïne moet meesmokkelen in haar endeldarm. Moeilijk.

Likken bij de leiding, trappen omlaag.

Pleasing Patty is het kantoorequivalent van Alexandria uit America’s Next Topmodel. Likken bij de leiding, trappen omlaag. Ze maakt zichzelf onmisbaar op de afdeling als sociale spil. Iedere maandag neemt ze zelfgebakken brownies mee, en nog voor je dag hebt kunnen zeggen is zij al in de lead bij het plannen van je afscheidsborrel. En dan is er Betty. Bij het inzamelen voor cadeaus stopt ze een twee euromunt in het envelopje, en pakt er dan steevast een euro voor terug. Haar Iphone heeft ze ingeruild voor een Samsung met druktoetsen en postzegelscherm, en ze roept op tot spijkerpoepen en koekhappen voor het kantoorweekend.

Met clubben op Ibiza is Betty in de zomer van 2010 al gestopt, weekendjes weg gaat ze tegenwoordig naar Berlijn – met de trein. Betty bespaart. Maar Betty doet niet budget omdat het nodig is. Betty doet budget omdat ze hier eigenlijk niet meer wil zijn. Betty begon ooit met een studie rechten of economie omdat Pretty Woman haar lievelingsfilm was. In Pretty Woman was Richard Gere de grote held en hij was nog net zo fris als zijn financiële baan. Niet veel later schreeuwde Gordon Gekko ‘Greed is good’ in de allereerste Wallstreet-film en als Betty uit school kwam keek ze naar de rugbyschouders en flatgebouw-kuiven van de olievrouwen in Dallas. Toen wist Betty wel wat ze wilde: een dik betaalde baan.

Dus koost Betty voor een carrière in de financiële sector. Maar nu is het seks appeal van geld met de hoogte van het haar ingezakt. Betty’s zelfgekochte huis is waardeloos en het gros haar vrienden werkloos. Geld is officieel unsexy geworden en een dik salaris obsceen. Betty lost her cool. Dus is Betty begonnen met aquarellen in een verlaten klaslokaal op maandagavond en op donderdag mediteert ze bij het Centrum voor Leven en Intuïtie. Als je haar complimenteert met dat ene leuke Chanelletje is het antwoord steevast ‘Tweedehands!!’ en op vrijdag draagt ze oversized truien van Alpaca-wol. Eigenlijk was Betty voorbestemd om kraker, artiest of armeluis te worden, zie je? Betty zit hier gewoon helemaal verkeerd. Rijkdom is de nieuwe schaamte en Betty doet alsof. Zoals de haves not hun status verdoezelen met een Prada van tien euro, dicht Betty de kloof naar beneden met een linnen tas. En dat is jammer. Betty zou het beter gewoon breed kunnen laten hangen, een flinke Prada kunnen kopen en een rondje kunnen geven in de kroeg. Dan trekt ze in ieder geval de economie op het Strawinskyplein nog een beetje uit het slop. .Schrijf je in!

Meer carriere boosters, Zuidas, banen in de ZoZuidas nieuwsbrief!

my site my site my site

Copyright © 2019 Zo Zuidas