sialis kamagra.nl ibuprofen gevaarlijk viagra for women haaruitval vrouw vitamine

Nee. Niet nog meer taart a.u.b.

‘Hi Goeiemorgen! he kijk eens wat ik heb meegenomen?’ Het is maandagochtend in de kantoorlift. Naast me staat Heidi Klum (zo heet ze niet echt, maar zo ziet ze er wel uit). Ze kijkt me bijzonder opgetogen aan. In de sprietige tentakels die bij gewone mensen “armen“ worden genoemd draagt Klum een bakblik. Bovenop het blik ligt een vrolijke geruite theedoek.
Haar wakkere glimlach en stralende ogen wachten op een reactie. Ik schraap mijn keel. Op maandagochtend ben ik niet zo spraakzaam. Net als een walvisachtige sonar golf mijn stembanden wil verlaten klinkt de Klumtoeter.

“TAART!’ Ze kijkt zo blij dat de lift elk moment door het dak kan schieten. Whoei!
‘Taart, ja ik zie het.’ Ik schuifel wat heen en weer op mijn Uggs en kijk naar de gestipte kittenheels aan het uiteinde van de drie kilometer benen van Klum.
Klum zie je niet in Uggs. Je ziet haar ook nooit met een ladder in haar panty. Of een wenkbrauwhaar in de BertvanSesamstraat-zone. Waarom sta ik met haar in de lift?
Boven, in mijn bureaula staat een paar keurige MarcJacobspumps, heus! Die Uggs draag ik alleen buiten!
Het onderwerp van mijn neurotische maandagochtend haat kwettert voort.
“ Tja, ik had dit weekend zo’n zin gekregen om te bakken. Heerlijk, al die muffins uit mijn oventje. Ik heb er wel vier gegeten!” Ho stop. Scratch back. Klum eet niets dat niet tot de planktonfamilie behoort. “En toen dacht ik, ik maak ook iets voor kantoor. Een taart! Verrassing!’
Lief, maar na zes taarten in de afgelopen maand is het helemaal geen verrassing meer.

Ieder kantoor heeft een office feeder. De vaak ragdunne verschijning die er genoegen in schept andere mensen vet te mesten, terwijl ze zelf geen calorie te veel inneemt.

Klum is de office feeder. Die vrouwelijke collega die het een persoonlijke missie heeft gemaakt om de calorieeninname van haar afdeling op te schroeven. Ieder kantoor heeft een office feeder. De vaak ragdunne verschijning die er genoegen in schept andere mensen vet te mesten, terwijl ze zelf geen calorie te veel inneemt.
Naast haar dagelijkse werk draait Klum een banketbakkerij met een gigantische productie. Er gaat geen week voorbij, of er staat een muffinmand, gehaktbrood of cupcaketoren in het keukentje van onze afdeling. Wij, haar slachtoffers, kunnen geen kopje koffie halen zonder dat we in onze afdelingsversie van Obese worden geduwd.

Op de hoek van haar bureau staat een snoeppot zo groot als een vissenkom. EN DE DOP IS ER ALTIJD AFGEDRAAID. Dus als je langsloopt dan kan je niet anders dan weer een graai doen. Klum zit er naast en drukt de drop zowat in je neus. Ze voorziet het gesnaai van onze afdeling van aanmoediging: “Joh. Pak lekker!” Van excuses en verklaringen, “Nee Marie, speculaasbrokken zijn niet slecht. Hersenen verbruiken veel energie!”, tot complimenten: “Dieet? Dat heb jij toch helemaal niet nodig Syl?
En daar gaan we weer. Gezwicht voor de verleidingstactieken van de office feeder. Over twee weken is ze met vakantie. Op de ijskast in kantoor is een weekmenu geplakt dat we dan gaan volgen. Het Dukandieet. Daar schijnt de echte Heidi Klum ook zo slank van te blijven.Schrijf je in!

Meer carriere boosters, Zuidas, banen in de ZoZuidas nieuwsbrief!

my site my site my site

Copyright © 2020 Zo Zuidas