Wie wij zijn

drie vrouwen, werkzaam op de Zuidas

Zozuidas is een schrijfcollectief van drie schrijfsters. Karima O’Flynn-Belgacem, Rolinde Hoorntje en Maria Guldenaar. We begonnen onze carrière op de Zuidas en schreven over de vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij station Amsterdam Zuid. In acht jaar schreven we columns, artikelen, twee boeken en een serie over de Zuidas. In 2018 besloten we om niet langer te laten zien dat er iets moet veranderen op de Zuidas, maar om er zelf ook iets aan te doen.

De Zuidas is nog steeds niet divers genoeg. Vrouwen verdwijnen na hun dertigste in de bermuda driehoek en mensen met een achtergrond die afwijkt van de corporale norm zijn zeldzaam. Wij pgeloven dat diversiteit van twee kanten moet komen. Van de kant van de organisatie: open staan voor diversiteit is meer dan alleen een het tekenen van een manifest. Het is bereid zijn de aanpassingen door te voeren die nodig zijn om je organisatie inclusief te maken. En van de kant van de sollicitant. Iedere organisatie is anders. Voor ieder speelveld gelden andere spelregels. En soms moet je het spel eerst een paar winnen, voor je invloed hebt om de regels te veranderen.

Zuidas op NPO 3

de serie

In april 2018 verschijnt onze serie: Zuidas. Met Annet Malherbe en Jouman Fattal in de hoofdrol. Advocaat worden op de prestigieuze Zuidas, daar dromen rechtenstudenten van. Een topsalaris, status, miljoenendeals en ongelimiteerd gin tonics drinken in exclusieve clubs op kosten van kantoor met collega’s die al snel je vrienden worden of meer.

De net afgestudeerde rechtenstudent Sabia (Jouman Fattal) zet alles op alles om een plek te bemachtigen en te behouden bij één van de beste advocatenkantoren op de Zuidas, Van de Sande Grinten Meijer (met Annet Malherbe en Mark Rietman als founding partners), kortweg VDSGM. Als jonge ambitieuze advocate krijgt Sabia te maken met een ongekend machtsspel in de statusgevoelige wereld.

Bekijk hier

Onze Boeken

We schreven twee boeken. Zozuidas, overwerk en achterklap in de Amsterdamse kantoorjungle en Project Dromenland.

Over Zo Zuidas:

`De ZoZas gunnen hun lezers een vrolijke blik achter de glanzende ramen die vanaf de A10 slechts imposante luchten weerspiegelen.’ – De Volkskrant

Koop nu

Schrijf je in!

Meer carriere boosters, Zuidas, banen in de ZoZuidas nieuwsbrief!

my site my site my site